Ostrava znovu finančně podpořila volnočasové projekty

19.03.2023 17:02 | Tisková zpráva

Město pro tento rok schválilo 6,6 milionu korun na projekty, umožňující smysluplné trávení volného času. Je to zhruba o deset procent více než loni.

Ostrava znovu finančně podpořila volnočasové projekty
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

 Každoročně se díky těmto financím daří podporovat více než stovka projektů, které dávají volnému času různých generací kvalitní obsahovou náplň. Finance zamíří mezi široké spektrum spolků a organizací. Je jich celá řada – od skautů a tábornických oddílů přes dobrovolné mladé hasiče a rybářské spolky až po provozovatele nejrůznějších zájmových kroužků či realizátory dětských letních a příměstských táborů.

Podpora je určena jak organizacím, které systematicky pracují s dětmi a mládeží, ale i seniorským spolkům na zajištění jejich klubové činnosti. Senioři tak mohou vybírat z pestré nabídky aktivit, od výuky angličtiny až po kurzy počítačové gramotnosti.

Za zmínku stojí i aktivity propojující generace. K takovým patří např. projekt Zpíváme seniorům, realizovaný spolkem Pop Academy či Dětské studio Fiducia, jehož aktivity cílí na celé rodiny včetně prarodičů. Velkému zájmu se každoročně těší i tradiční zářijová akce Bambifest s přehlídkou volnočasových aktivit pro děti a mládež.

Přehled podpořených projektů najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…