Ostrov: Mateřská škola Halasova opět otevřena

07.04.2018 8:37

V úterý 3. dubna byl slavnostně obnoven provoz ostrovské Mateřské školy Halasova.

Ostrov: Mateřská škola Halasova opět otevřena
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

V polovině ledna došlo k uzavření objektu po havárii – vytopení vodou. Během víkendu tehdy praskla ve druhém patře budovy přívodní hadice u umyvadla a voda následně vytopila dvě třetiny objektu MŠ až po kuchyni v suterénu.

„Zasaženy byly všechny třídy – učebny, dále chodby, šatny, umývárny a kuchyně. V nejvíce zasažené třídě byl zničen veškerý nábytek, tedy stoly, židle, skříně, hračky, piáno, pomůcky, atd. V ostatních zasažených prostorách byly poničené koberce, podlahy a malby.

Krizová situace byla řešena okamžitě. Rodiče byli informováni o situaci nejdříve telefonicky a poté prostřednictvím webových stránek. Děti byly rozmístěny do ostatních školek ve městě. Provoz MŠ přerušen nebyl, pouze provoz budovy. Paní učitelky společně s dětmi vykonávaly výchovně vzdělávací činnost jako obvykle, pouze v náhradních prostorách,“ popsala situaci ředitelka MŠ Halasova Jolana Nečová.

Ředitelka ve spolupráci se zřizovatelem projednala s řediteli ostatních ostrovských mateřských škol možnosti a podmínky předškolní vzdělávání dětí v ostatních MŠ ve městě. Děti se nadále vzdělávaly podle Školního vzdělávacího programu MŠ Halasova a vzdělávání vedly učitelky MŠ Halasova.

Třídy MŠ Halasova byly rozděleny do ostrovských MŠ:

  • třída rybiček – do MŠ Palackého
  • třída hvězdiček – do MŠ Krušnohorská
  • třída motýlků – do ZŠ a MŠ Myslbekova
  • třída sluníček – do MŠ Masarykova

Školné a stravné rodiče hradili na příslušných MŠ, které jejich děti navštěvovaly. Kapacita mateřských škol ani školních jídelen nebyla překročena a vše bylo v souladu s platnými právními předpisy a po dohodě s hygienou a českou školní inspekcí.

Mateřská škola Halasova byla částečně otevřena 19. března, kdy se do objektu vrátily dvě třídy.

Kompletní provoz MŠ v opraveném domovském objektu byl obnoven v úterý 3. dubna. Slavnostního znovuotevření se zúčastnili zástupci radnice, velitel městské policie a další hosté.

„Velký dík patří zejména rodičům dětí, ředitelům MŠ a zástupcům města. Ale také hasičům, policii, stavební firmě a dalším,“ uvedla ředitelka Nečová s tím, že okamžité jednání všech zúčastněných, ochota a pomoc pomohly ke zdárné rekonstrukci MŠ v tak krátkém čase.

Celková škoda byla vyčíslena na 1.200.000 Kč.

Nově musel být pořízen nový nábytek do třídy a šaten, piáno, kryty na topení, nové podlahy, malby, pomůcky a hračky.

Zřizovatel v současné době řeší opatření k zabránění opakování takové situace. Tlakové přívodní hadice byly vyměněny, dále bude namontováno zařízení, které zajistí uzávěr přívodu teplé a studené vody mimo provozní dobu MŠ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…