Otrokovice: Budovu Otrokovické BESEDY a Billy čeká oprava

20.08.2021 18:01

Kongresové a kulturní centrum Otrokovická BESEDA a supermarket Billa sídlí v jedné budově na nám. 3. května. Rozsáhlý objekt nyní vyžaduje rekonstrukci části střechy a další dílčí opravy.

Otrokovice: Budovu Otrokovické BESEDY a Billy čeká oprava
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Se stavebními pracemi začnou zhotovitelé v první polovině měsíce srpna. Budova by měla být opravena během 4 měsíců.

„Zajistit opravu budovy dvou vlastníků nebylo vůbec jednoduché. Po vyjednávání s vedením Billy, spol. s r. o. se nakonec podařilo dohodnout podmínky a pak už následovaly další kroky k zajištění zhotovitele, které zabezpečil odbor rozvoje města,“ uvedl Filip Pastuszek, jednatel Otrokovické BESEDY.

„Nejzásadnější je oprava části střešního pláště objektu, která spočívá v kompletní výměně střešního souvrství a povlakové krytiny, klempířských prvků, bleskosvodu. Po odstranění střešního pláště bude provedeno vyhodnocení stavu nosné konstrukce střechy. Dále budou kompletně demontována a zpětně osazena veškerá zařízení na střeše objektu (osvětlení, reklamní poutač, meteostanice, satelitní přijímač, atd.). Tato zařízení budou před zpětnou montáží renovována případně nahrazena novými,“ vyjmenovává vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl. Kromě střechy bude revitalizace zaměřena na obvodový plášť objektu, a s tím spojenou opravou fasády a soklu. Budou očištěny stávající fasádní omítky a obklady, provedeny jejich dílčí opravy a nové nátěry.

Na financování se budou podílet město Otrokovice 41,1 %  a Billa, spol. s r. o.  58,9 %. Oprava si vyžádá celkem 3 713 730 korun. Město Otrokovice zaplatí ze svého rozpočtu  částku 1 526 343 korun.

„Budovy v majetku města vyžadují neustálou údržbu a postupné opravy. Nyní přišel na řadu objekt BESEDY, který je součást našeho náměstí. Jakmile bude rekonstrukce u konce, můžeme se mimo jiné těšit na vyčištěné fasády, takže celá budova prohlédne a celkově bude působit lepším dojmem,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…