Otrokovice: I když teplárna odstaví kotel i turbínu, teplá voda bude zajištěna

01.08.2019 10:04

Přestože léto je v plném proudu, otrokovická teplárna se už připravuje na další topnou sezonu. Během odstávky ale lidé bez teplé vody nezůstanou.

Otrokovice: I když teplárna odstaví kotel i turbínu, teplá voda bude zajištěna
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Kotel a turbína se odstaví v sobotu 27. července, kdy může dojít v ranních hodinách ke krátkodobému zvýšení hluku v okolí teplárny. Zároveň bude uvedený do provozu plynový kotel ve Zlíně – Malenovicích, který slouží jako záložní zdroj. Díky němu odběratelé během odstávky žádný výpadek nepocítí a dodávky teplé vody pro ně budou zajištěny.

Během odstávky bude probíhat řada oprav, revizí a údržba technologií, které jsou nezbytné pro zabezpečení spolehlivých dodávek tepla a teplé vody v další topné sezoně.

Technologie budou znovu uvedeny do provozu v neděli 4. srpna. Postupně budou obnoveny dodávky páry pro největší průmyslové odběratele.

V blízkosti teplárny mohou obyvatelé v tento den zaznamenat mírné zvýšení hluku a tmavší kouř z komína, což souvisí s najížděním zařízení do provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…