Otrokovice: Město získalo dotaci na revitalizaci autobusového nádraží na Baťově

18.12.2021 7:34 | Tisková zpráva

Otrokovičtí radní na svém posledním zasedání schválili zahájení zadávacího řízení projektu „Autobusové nádraží Baťov – revitalizace území a zvýšení bezpečnosti“. Financování projektu v předpokládané výši 15 milionů korun pokryje získaná dotace. Realizován by měl být od dubna do září příštího roku.

Otrokovice: Město získalo dotaci na revitalizaci autobusového nádraží na Baťově
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Stavba si klade za cíl splnění hned několika požadavků. 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí
Má zajistit vyšší kvalitu, efektivitu a atraktivitu městské i mimoměstské dopravy, zvýšit bezpečnost dopravy i cestujících, kvalitu zázemí a zajistit bezbariérový pohyb handicapovaných osob a osob se sníženou pohyblivostí. V neposlední řadě jde také o snížení negativních dopadů na životní prostředí města. „Současné řešení autobusového nádraží není ucelené, neumožňuje bezpečný přestup mezi individuální a hromadnou dopravou. Zastaralý a opotřebovaný technický stav je znát na každém kroku. Zpevněné plochy jsou v destrukčním stavu a zcela chybí prvky pro imobilní a slabozraké. Proto jsme se rozhodli pro realizaci projektu, na který se nám také podařilo zajistit financování prostřednictvím dotace z Integrovaného regionálního operačního programu Ministerstva pro místní rozvoj,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Projekt zahrnuje rekonstrukci komunikací a zastávek,  navýšení kapacity parkovacích míst, rekonstrukci chodníků s doplněním nástupišť a materiálové sjednocení. Nově bude vybudován objekt veřejného sociálního zařízení a zázemí pro řidiče MHD. Otrokovice tak po letech získají veřejné WC na Baťově, které zde tolik chybělo. Novinkou bude také zastávka MHD, kam budou zajíždět autobusy DSZO obsluhující v pravidelných intervalech Baťov, jako je linka 55 a 70.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…