Otrokovice: Začátek roku se bude řídit pravidly rozpočtového provizoria

23.12.2021 16:01 | Tisková zpráva

Na počátku roku 2022 bude otrokovická radnice hospodařit v režimu rozpočtového provizoria. Běžné výdaje budou měsíčně čerpány maximálně do výše 1/12 schváleného rozpočtu roku 2021. V oblasti kapitálových výdajů město může pokračovat a zahajovat pouze stanovené akce.

Otrokovice: Začátek roku se bude řídit pravidly rozpočtového provizoria
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Rozpočtové provizorium bude uplatňováno podle stanovených pravidel až do doby, než bude na následující rok schválen řádný rozpočet. 

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Schválení rozpočtového provizoria vycházelo z potřeby počkat na vyjasnění informací bezprostředně souvisejících s rozpočtem města. „Dosud není známý rozpočet státu a v době přípravy materiálu nebyl jasný ani rozpočet Zlínského kraje. Na oba je město úzce vázáno. Je ale celá řada dalších faktorů, které se do rozpočtu města ještě promítnou, a my nemáme přesnou informaci, o jaké částky půjde. Nejasnosti jsou především v oblasti sociálních služeb či nákladů na veřejnou správu. Stále jednáme také o ceně tepla. V případě avizovaného navýšení ceny by šlo o statisícové částky, které by musel rozpočet pokrýt,“ vysvětlila starostka města Otrokovice Hana Večerková důvody, které vedly zastupitele ke schválení rozpočtového provizoria. 

Součástí schvalovaného materiálu byla "Pravidla čerpání rozpočtového provizoria na rok 2022", kterými se musí řídit provozní i kapitálové výdaje. Po dopracování všech částí rozpočtu na rok 2022 bude zastupitelstvo jednat o návrhu rozpočtu. Stane se tak nejpozději do 31. března 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …