Otrokovice mají na webu nový formulář o hlášení zápachu

13.01.2018 18:44

Radnice umístila na svoje webovky nový formulář o hlášení zápachu a společnost MAT zřídila hot line.

Otrokovice mají na webu nový formulář o hlášení zápachu
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

 

Zápach ve městě se v zimním období tak často a tak výrazně nevyskytuje, ale otrokovická radnice nepolevuje ze svých snah situaci řešit. Na webových stránkách města je umístěn nový elektronický formulář o hlášení výskytu zápachu, který mohou občané využít a zápach nahlásit.

„Formulář vznikl ve spolupráci s komisí ŽP a má nyní uživatelsky přijatelnější formu takže se dá vyplnit během pár minut. Opětovně žádáme obyvatele Otrokovic, zejména části Bahňák, kde je výskyt zápachu nejčastější, aby obětovali několik minut k vyplnění elektronického formuláře. Protože zápach téměř není možno reálně změřit, jsou hlavním důkazem, který si může město opatřit a použít, záznamy o výskytu obtěžujícího zápachu od Vás, obyvatel města,“ vyzvala Otrokovičany Anna Pšejová, vedoucí odboru životního prostředí.

Významný počin v monitoringu výskytu zápachu realizovala také společnost MAT (provozovatel kafilerie). Na základě předchozích jednání mezi vedením města a této společnosti byla na firmě zřízena nepřetržitá telefonní linka zapojená na záznamník. Číslo linky 770 146 620. Na tuto linku mohou obyvatelé ohlásit informaci v případě výskytu zápachu, u kterého dojdou k přesvědčení, že pochází z provozu kafilerie. Na záznam je potřeba uvést místo zjištění zápachu (nejlépe upřesnit např. pomocí čísla popisného nebo úsekem ulice), dále čas zjištění zápachu případně jakou dobu přetrval, uvést jméno není nezbytné, ale pro případnou další komunikaci bude vítáno. Zaznamenaná oznámení budou automaticky formou e-mailu přenášena jednak pracovníkům společnosti MAT, ale také na pracoviště městského úřadu. Cena volání na záznamník (Vodafone) je běžná podle podmínek, které má sjednány volající se svým operátorem.  

Připomínáme, že město ani městský úřad nemá po stránce ochrany ovzduší u tzv. vyjmenovaných zdrojů žádné oprávnění ke kontrole provozů společností, které produkují zápach, a nemá ani možnost ukládat nápravná opatření. Proto se snaží využít všech ostatních možností ke zlepšení situace. Podněty od občanů pak umožňují shromáždit podklady a důkazy pro předání podnětu kompetentním úřadům i zvýšení tlaku na kontrolní orgány k řešení problému.

Formulář naleznete ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…