Pacov: Discgolfové hřiště v Zámeckém parku zve ke hře

13.05.2021 20:51

V sobotu 29. 4. 2021 bylo v Zámeckém parku v Pacově instalováno devítijamkové discgolfové hřiště na dobu 3 týdnů. Pokud jste tedy tento sport, při němž se používá létající talíř tzv. disk frisbee, ještě nehráli, nyní máte jedinečnou možnost.

Pacov: Discgolfové hřiště v Zámeckém parku zve ke hře
Foto: mestopacov.cz
Popisek: Pacov

A že nevíte jak na to? Nebojte, základní pravidla hry jsou poměrně jednoduchá. V následujících řádcích získáte krátký návod. V několika málo krocích vás seznámíme s principem hry a pak už nezbývá nic jiného, než vyrazit nabité znalosti vyzkoušet v praxi.

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí

Cílem tohoto sportu, který vznikl v 70. letech v USA je, dostat létající disk z výhoziště na cíl (jamku) na co nejmenší počet hodů. Důležité je říci, že jamku tvoří většinou ocelové koše, které jsou od sebe vzdáleny průměrně 100-120m. Nejde o skupinový, týmový sport, každý hráč hraje sám za sebe.

Po prvním výhozu hráč hází z místa, kde se disk zastavil a pokračuje, dokud netrefí. Pro začátek je nejdůležitější umět diskem hodit rovně a naučit se ho naklánět tak, aby letěl tam, kam chceme. Existuje celá řada disků, každý z nich zatáčí trochu jinak a zároveň se u discgolfu setkáme i s různými způsoby hodu. Nic tedy není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. S těmito aspekty hry si však v začátcích nemusíme dělat starosti. Důležité je, sport v první řadě zkusit a se vzrůstajícím nadšením postupně řešit veškerá zákoutí a strategii hry. Každopádně, vítězí ten hráč, který dokončí celé hřiště s nejmenším počtem hodů.

Ve zkratce a zjednodušeně řečeno, discgolf, jak sám název napovídá, vychází svými pravidly z již známé olympijské hry, golfu, a nejen proto získává stále více příznivců a jeho oblíbenost v posledních letech výrazně roste. O tomto faktu vypovídá i počet nově vybudovaných discgolfových hřišť, kterých je v tuto chvíli v celé České republice něco málo přes 100 a většina z nich je volně přístupná a zcela zdarma. Zároveň tomuto sportu přidává na popularitě i fakt, že jej může praktikovat celá rodina. Discgolf není omezen v podstatě žádné věkové kategorii a na rekreační úrovni je to vhodný způsob, jak trávit aktivní čas venku v přírodě společně s celou rodinou.

Město Pacov chce tuto aktivitu představit i místním občanům, proto ve spolupráci s Budweis Discgolf Club došlo zcela zdarma k zapůjčení jamek i do pacovského Zámeckého parku. Pokud se Pacákům tento sport zalíbí, do budoucna se uvažuje i o postavení stálého discgolfového hřiště v městských prostorách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…