Pardubice: Adventně laděné trhy doplní krásně ozdobený vánoční strom

29.11.2019 15:36

Poslední listopadový den se rozzáří Pernštýnské náměstí a Pardubice po roce znovu navážou na tradici oblíbených vánočních trhů. Nádherná atmosféra na starobylém náměstí bude mít i tento rok svou dominantu v podobě svátečně nazdobeného vánočního stromu, který bude rozsvícen o „železné neděli”, tedy 1. prosince 2019 v 17 hodin za účasti zástupců statutárního města Pardubic.

Pardubice: Adventně laděné trhy doplní krásně ozdobený vánoční strom
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Letošní trhy budou otevřeny od soboty 30. listopadu až do 23. prosince, a to každý den od 11 do 18 hodin, v pátek a v sobotu ještě o dvě hodiny déle. Stánky na náměstí budou opět ladit v jednotném tónu a klasický stánkový prodej i letos pořadatelé obohatí o zajímavý kulturní program, jehož jednotlivé akce najdou návštěvníci na facebookové stránce Pardubické vánoční trhy. Novinkou v programu je Ježíškova dílna, v níž budou děti vyrábět různé vánoční výrobky, těšit se můžete také na řadu tanečních a hudebních vystoupení a pohádky pro děti,“ zve na trhy náměstek pro kulturu Jan Mazuch.

Zástupce pořádající agentury Roman Lípa k letošnímu ročníku dodal: „Trhy nabídnou každý den vedle bohaté nabídky rozličného zboží a občerstvení přímo na stáncích spoustu kulturních vystoupení, konkrétně rozsvícení vánočního stromu bude doprovázet vystoupení populární hudební skupiny O5 a Radeček, zazní také Žesťové harmonie z repertoáru místní umělecké školy. Na místě vizuálně připomínajícím perníkovou chaloupku budou probíhat zajímavé řemeslné workshopy pro dětské návštěvníky, které zveme i na oblíbené Zelenobranské čertoviny, nebo divadelní a filmové pohádky. Věřím, že doprovodný hudební program trhů zaujme i velké návštěvníky trhů.“

Adventní trhy v Pardubicích budou zahájeny v sobotu 30. listopadu, prvním vrcholem však bude hned následující den rozsvícení vánočního stromu, který již stojí ozdobený na náměstí. „I v letošním roce jsme vyzvali obyvatele Pardubic k tomu, aby nám dali tipy na vhodné stromy, nejlépe přímo v Pardubicích nebo blízkém okolí. Vhodného kandidáta jsme nakonec nalezli v areálu Masarykových kasáren v Pardubicích - byl to poslední smrk v areálu, který nebyl napaden kůrovcem, odborníci nás však ujistili, že by jej tento osud určitě čekal v nadcházejícím roce. Stáří smrku je odhadované na 40 let, jeho výška je přibližně 13 metrů,“ dodala k hlavní vánoční ozdobě historického náměstí Světlana Pozníková ze Služeb města Pardubic.

Na rozsvícení vánočního stromu stejně jako na další akce letošních trhů vás srdečně zveme. Adventní čas tradičně zakončí Štědrovečerní zpívání Rybovy mše vánoční na schodech radnice, a to 24. prosince ve 23 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…