Pardubice: Aktuální zprávy z letiště, tentokrát už na speciálním webu

05.09.2011 12:49

Motorové zkoušky, mimořádný provoz spojený s leteckým dnem CIAF na letišti v Hradci Králové nebo noční lety. To vše čeká v nejbližších dnech pardubické vojenské letiště. Od 1. září najdou lidé všechny tyto informace na jednom místě, na zvláštních webových stránkách.

Pardubice: Aktuální zprávy z letiště, tentokrát už na speciálním webu
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Motorové zkoušky proběhnou tentokrát ve východní části letiště (směrem k obci Dražkovice), a to ve dnech 8. a 9. září v době od 9 do 13 hodin. Zkouška původně ohlášená na 1. září se neuskuteční.

Zvýšený provoz na pardubickém letišti je možné očekávat v souvislosti s pořádánímleteckého dne CIAF na letišti v Hradci Králové ve dnech 1. až 6. září, tedy včetně víkendových dnů. Letiště v Pardubicích je v rámci leteckého dne určeno jako záložní letiště pro vojenské letouny Armády ČR i letouny cizích armád, což znamená, že v případě potřeby zde mohou tyto letouny najít dočasný azyl. Leteckého dne se budou také aktivně účastnit i vrtulníky a letouny Z-142 a Ev-97 z pardubického Centra leteckého výcviku a letadla Jas-39 Gripen a L-159 patřící k 21. základně taktického letectva Čáslav. Ty budou z pardubického letiště ve dnech 3. a 4. září odlétat do Hradce Králové ke statickým i letovým ukázkám. Letové akce jsou pro oba dny plánovány v rozmezí 11. a 18. hodiny.

Na příští týden jsou také předběžně naplánovány noční lety. Letadla by se mohla na pardubickém nočním nebi objevit ve dnech 6. až 8. září s tím, že přistávat budou nejpozději ve 23 hodin.

Takovéto mimořádné události k provozu pardubického vojenského letiště patří a občanům města, zejména těm žijícím v bezprostřední blízkosti letiště, nelze slíbit, že tomu bude v nejbližší budoucnosti jinak. Přesto se radnice snaží těmto lidem pomoci. V tuto chvíli alespoň tím, že jim bude poskytovat včasné a ucelené informace o mimořádných letech či motorových zkouškách tak, aby se na ně mohli připravit a případně jim přizpůsobit svůj program. Od 1. září proto zahajuje svůj provoz speciální web věnovaný pardubickému vojenskému letišti, na nějž je možný přístup přímo přes adresu letiste.pardubice.eu nebo z internetových stránek města www.pardubice.eu. Vedle aktuálních zpráv najdou občané města na těchto stránkách informace o historii vojenského letiště, jeho poslání ve struktuře Armády ČR i NATO, o letových koridorech nebo o výsledcích měření hluku v okolí letiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…