Pardubice: Aktuální zprávy z letiště, tentokrát už na speciálním webu

05.09.2011 12:49

Motorové zkoušky, mimořádný provoz spojený s leteckým dnem CIAF na letišti v Hradci Králové nebo noční lety. To vše čeká v nejbližších dnech pardubické vojenské letiště. Od 1. září najdou lidé všechny tyto informace na jednom místě, na zvláštních webových stránkách.

Pardubice: Aktuální zprávy z letiště, tentokrát už na speciálním webu
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Motorové zkoušky proběhnou tentokrát ve východní části letiště (směrem k obci Dražkovice), a to ve dnech 8. a 9. září v době od 9 do 13 hodin. Zkouška původně ohlášená na 1. září se neuskuteční.

Zvýšený provoz na pardubickém letišti je možné očekávat v souvislosti s pořádánímleteckého dne CIAF na letišti v Hradci Králové ve dnech 1. až 6. září, tedy včetně víkendových dnů. Letiště v Pardubicích je v rámci leteckého dne určeno jako záložní letiště pro vojenské letouny Armády ČR i letouny cizích armád, což znamená, že v případě potřeby zde mohou tyto letouny najít dočasný azyl. Leteckého dne se budou také aktivně účastnit i vrtulníky a letouny Z-142 a Ev-97 z pardubického Centra leteckého výcviku a letadla Jas-39 Gripen a L-159 patřící k 21. základně taktického letectva Čáslav. Ty budou z pardubického letiště ve dnech 3. a 4. září odlétat do Hradce Králové ke statickým i letovým ukázkám. Letové akce jsou pro oba dny plánovány v rozmezí 11. a 18. hodiny.

Na příští týden jsou také předběžně naplánovány noční lety. Letadla by se mohla na pardubickém nočním nebi objevit ve dnech 6. až 8. září s tím, že přistávat budou nejpozději ve 23 hodin.

Takovéto mimořádné události k provozu pardubického vojenského letiště patří a občanům města, zejména těm žijícím v bezprostřední blízkosti letiště, nelze slíbit, že tomu bude v nejbližší budoucnosti jinak. Přesto se radnice snaží těmto lidem pomoci. V tuto chvíli alespoň tím, že jim bude poskytovat včasné a ucelené informace o mimořádných letech či motorových zkouškách tak, aby se na ně mohli připravit a případně jim přizpůsobit svůj program. Od 1. září proto zahajuje svůj provoz speciální web věnovaný pardubickému vojenskému letišti, na nějž je možný přístup přímo přes adresu letiste.pardubice.eu nebo z internetových stránek města www.pardubice.eu. Vedle aktuálních zpráv najdou občané města na těchto stránkách informace o historii vojenského letiště, jeho poslání ve struktuře Armády ČR i NATO, o letových koridorech nebo o výsledcích měření hluku v okolí letiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.