Pardubice: Areál koupaliště Cihelna se už chystá na rekonstrukci

20.01.2023 18:35 | Tisková zpráva

Koupaliště Cihelna již patří do rukou dělníků, kteří se brzy pustí do kompletní rekonstrukce areálu. V současné době zde probíhají přípravné a bourací práce, na které naváže oprava všech bazénů a dalších prvků.

Pardubice: Areál koupaliště Cihelna se už chystá na rekonstrukci
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Náklady spojené s rekonstrukcí koupaliště přitom dosáhnou výše zhruba 140 milionů korun včetně DPH.

„Rekonstrukce areálu o kapacitě 4000 návštěvníků bude opravdu rozsáhlá. Práce budou zahrnovat řadu oprav, které koupaliště již dlouhou dobu vyžadovalo. Řada prvků nebyla v dobrém technickém stavu, většina z nich byla spíše již za hranou živostnosti. Opraven tak bude plavecký, skokanský, dojezdový bazén a také rekreační bazén, u kterého bude součástí prací oprava lízátka a divokého kanálu. Rekonstrukce bude dále zahrnovat úpravu brouzdaliště, ochozu skokanského bazénu a vířivek a vyměněny budou také dlažby a obklady schodiště u tribuny a chodeb sociálního zázemí,“ informuje o nadcházejících opravách areálu koupaliště Cihelna Jan Hrabal, náměstek zodpovědný za majetek a investice.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28751 lidí

Dělníci se během oprav pustí do sanace železobetonových konstrukcí a opravy ocelových plotů a zábradlí, aby bylo koupaliště nejen kompletně zmodernizované, ale hlavně také bezpečné. Spolu s tím budou vyměněna čerpadla a filtry včetně armaturních sestav u jednotlivých recirkulačních okruhů. Dlouho očekávaná rekonstrukce přitom bude podle naplánovaného harmonogramu, který zhotovitelská firma Agrostav Pardubice předložila městu, trvat zhruba 22 měsíců s tím, že zkušební provoz bude spuštěn během června až srpna 2024.

„Ukončení prací a zahájení zkušebního provozu se předpokládá na sezonu 2024, po jeho ukončení budou následovat dokončující práce tak, aby pro dalšího sezonu bylo koupaliště připraveno pro návštěvníky,“ dodává náměstek Hrabal s tím, že město bude hledat také nového provozovatele, který by měl být známý na přelomu roku, aby navázal součinnost s dodavatelem při „oživování“ koupaliště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…