Pardubice: Areál koupaliště Cihelna se už chystá na rekonstrukci

20.01.2023 18:35 | Tisková zpráva

Koupaliště Cihelna již patří do rukou dělníků, kteří se brzy pustí do kompletní rekonstrukce areálu. V současné době zde probíhají přípravné a bourací práce, na které naváže oprava všech bazénů a dalších prvků.

Pardubice: Areál koupaliště Cihelna se už chystá na rekonstrukci
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Náklady spojené s rekonstrukcí koupaliště přitom dosáhnou výše zhruba 140 milionů korun včetně DPH.

„Rekonstrukce areálu o kapacitě 4000 návštěvníků bude opravdu rozsáhlá. Práce budou zahrnovat řadu oprav, které koupaliště již dlouhou dobu vyžadovalo. Řada prvků nebyla v dobrém technickém stavu, většina z nich byla spíše již za hranou živostnosti. Opraven tak bude plavecký, skokanský, dojezdový bazén a také rekreační bazén, u kterého bude součástí prací oprava lízátka a divokého kanálu. Rekonstrukce bude dále zahrnovat úpravu brouzdaliště, ochozu skokanského bazénu a vířivek a vyměněny budou také dlažby a obklady schodiště u tribuny a chodeb sociálního zázemí,“ informuje o nadcházejících opravách areálu koupaliště Cihelna Jan Hrabal, náměstek zodpovědný za majetek a investice.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28754 lidí

Dělníci se během oprav pustí do sanace železobetonových konstrukcí a opravy ocelových plotů a zábradlí, aby bylo koupaliště nejen kompletně zmodernizované, ale hlavně také bezpečné. Spolu s tím budou vyměněna čerpadla a filtry včetně armaturních sestav u jednotlivých recirkulačních okruhů. Dlouho očekávaná rekonstrukce přitom bude podle naplánovaného harmonogramu, který zhotovitelská firma Agrostav Pardubice předložila městu, trvat zhruba 22 měsíců s tím, že zkušební provoz bude spuštěn během června až srpna 2024.

„Ukončení prací a zahájení zkušebního provozu se předpokládá na sezonu 2024, po jeho ukončení budou následovat dokončující práce tak, aby pro dalšího sezonu bylo koupaliště připraveno pro návštěvníky,“ dodává náměstek Hrabal s tím, že město bude hledat také nového provozovatele, který by měl být známý na přelomu roku, aby navázal součinnost s dodavatelem při „oživování“ koupaliště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

16:31 Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

Město Litoměřice se dlouhodobě snaží udržovat rozsáhlou síť poskytovatelů veřejných, sociálních a do…