Pardubice: Charita otevřela novou odlehčovací službu

07.04.2018 13:48

Oblastní charita Pardubice se opět posunula o krok dál a rozšířila portfolio svých služeb. Ve čtvrtek totiž slavnostně otevřela v Pardubicích prostory, ve kterých bude poskytovat odlehčovací služby v pobytové formě.

Pardubice: Charita otevřela novou odlehčovací službu
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Pardubická charita od začátku svého působení, tedy od roku 1992, podporuje rodiny, které pečují o své blízké, ať už se jedná o seniory, zdravotně postižené nebo děti. Podle potřeb se také snaží odvíjet nabídku služeb. Proto nyní založila v Pardubicích pobytovou odlehčovací službu, díky které může charita převzít péči o seniora až na tři měsíce.

„Je to velký a radostný okamžik. Odlehčovací služby jsou v současném světě velmi trendy, protože drží rodinu pohromadě. Rodina kvůli tomu, že je někdo z blízkých nemohoucí, není úplně paralyzovaná. Věřím, že tato služba pomůže k posílení rodinných vztahů,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Roman Línek, který se slavnostního otevření zúčastnil. „Pobytová odlehčovací služba je věc, která je a bude velmi žádaná. Oceňuji, že Oblastní charita v Pardubicích jde tímto směrem již několik let,“ dodal Roman Línek.

„Postarat se o rodiče není vůbec jednoduchý úkol, lidé někdy o seniora pečují deset nebo i více let. Pečující osoba si potřebuje někdy také odpočinout nebo může například onemocnět či jít na operaci. Díky této službě jsme schopni péči o seniora až na tři měsíce převzít my,“ řekla ředitelka Oblastní charity Pardubice Marie Hubálková.

Vedle odlehčovací služby v pobytové formě v Třebosicích a nově v Pardubicích nabízí charita také terénní a ambulantní formu. Poskytuje také domácí zdravotní a hospicovou péči, pečovatelskou službu nebo osobní asistenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

19:27 Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

Severní terasy a Žižkovy sady v centru Hradce Králové jsou opět blíže celkové rekonstrukci. Radní na…