Pardubice: Chystejte kolečka, Pardubice na bruslích volají

28.07.2023 10:32 | Tisková zpráva

Příznivci inline bruslí už mohou ladit formu. Pardubický magistrát pro ně letos opět připravil tradiční projížďku po městě, která se uskuteční v rámci Sportovního parku Pardubice. Trasa bude téměř 9 kilometrů dlouhá a pro všechny, kteří se chtějí zúčastnit, je určitě také dobrou zprávou, že se pojede v podvečerních hodinách, takže se vyhnou vysokým teplotám letního období.

Pardubice: Chystejte kolečka, Pardubice na bruslích volají
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Letošní ročník akce Pardubice na bruslích je tentokrát naplánován na neděli 6. srpna a stane se tak součástí úvodního programu Sportovního parku Pardubice. „Startovat budeme v 19:30 hodin z parkoviště před Decathlonem, kde bude od 18:00 hodin, tedy před samotným bruslením, probíhat doprovodný program připravený partnerem naší vyjížďky. Pro účastníky akce máme navíc jako vždy nachystány svítící náramky, které budou rozdány před startem vyjížďky. Zároveň každému doporučujeme také další neoslňující světýlka, blikačky a ostatní světelné doplňky,“ podotýká k nadcházející bruslařské akci Radek Strejček z odboru školství, kultury a sportu pardubického magistrátu. Organizátoři akce navíc upozorňují, že vyjížďka je opravdu určena pro inline bruslaře, jakékoli další dopravní prostředky včetně koloběžek, lyží a kol, by měli účastníci ponechat doma.

Trasa povede od Decathlonu ulicí Kosmonautů, přes ulice Bělehradská, Hradecká a Palackého, účastníci budou dále pokračovat po ulici Hlaváčova ke křižovatce s ulicí kpt. Jaroše, kde se vydají ulicemi Anenská a Karla IV. na Sukovu třídu a kolem zimního stadionu po Hradecké a Poděbradské dorazí zpět k Decathlonu. Co se doprovodného programu týče, partner akce v místě startu vyjížďky chystá podobný program, který si zde účastníci mohli užít už loni. Zájemci zde budou moci využít možnosti nechat si zkontrolovat své brusle a případně si je zde nechat rovnou seřídit, další stanoviště budou sloužit jako herní zóny s řadou aktivit včetně slalomu na kolečkových bruslích, střelby z luku, na koš a na fotbalovou či hokejovou branku, člunkového závodu na bruslích, jízdy na inlinech s kelímkem naplněným vodou v ruce a složení přístřešku na čas.

Veškerá pravidla vyjížďky Pardubice na bruslích jsou k dispozici na webu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…