Pardubice: Doubravice a Hrádek by mohla spojit nová cyklostezka

20.12.2017 15:15

Pardubice a obec Srch budou spolupracovat na výstavbě nové cyklostezky Doubravice – Hrádek. Na svém prosincovém jednání o tom rozhodli zastupitelé města. Plánovaná trasa by měla být dlouhá zhruba 1,5 kilometru, přičemž část stezky se bude nacházet na území Pardubic, zbývající úsek povede po katastrech spadajících pod obec Srch.

Pardubice: Doubravice a Hrádek by mohla spojit nová cyklostezka
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Nositelem této investiční akce bude obec Srch, město se na výstavbě cyklostezky však bude finančně podílet. „Částka, kterou by město podpořilo tuto stavbu, bude zařazena do městského rozpočtu na rok 2018. Celkem by se mělo jednat o zhruba 2,6 milionu korun včetně DPH,“ podotýká náměstek primátora zodpovědný za městský rozpočet Jiří Rozinek. Srch by výstavba stezky vyšla na necelé 3 miliony korun včetně DPH, přičemž celkové náklady dosahují výše přes 16 milionů korun včetně DPH.

Významnou část nákladů by navíc mohl pokrýt příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury.„V současné době je hotová dokumentace pro stavební povolení a vykoupeny jsou i potřebné pozemky. Vzhledem k tomu, že zastupitelé schválili smlouvu o spolupráci města Pardubice a obce Srch, zažádá obec o příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury, který by měl pokrýt až 85 procent uznatelných nákladů, tedy více jak 10 milionů korun,“ popisuje Helena Dvořáčková, náměstkyně primátora zodpovědná za investice a územní plánování. Skutečná výše příspěvku bude známá až po posouzení a schválení akce ze strany SFDI.

Žádost o příspěvek musí být podána do 15. ledna příštího roku, o jeho přidělení by mělo být rozhodnuto během dubna 2018. Výše celkových nákladů akce bude rovněž upravena podle výsledků výběrového řízení na dodavatele stavebních prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…