Pardubice: Jednání o Červeňáku zdárně míří do finále

30.07.2018 20:30

Převod pozemků na území bývalého vojenského cvičiště Červeňák by mohl být brzy dořešen. Zástupci Pardubic a Ministerstva obrany si na svém posledním jednání vyjasnili rozsah tohoto převodu, koncept smlouvy by Pardubice měly ze strany ministerstva obdržet do konce letošního roku. Součástí závazků města přitom bude zachování Červeňáku jako veřejné zeleně, a to minimálně po dobu 20 let.

Pardubice: Jednání o Červeňáku zdárně míří do finále
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Jsem ráda, že jsme se zástupci Ministerstva obrany došli k dohodě a společně si vyjasnili rozsah převodu pozemků v této lokalitě. Koncept smlouvy bude předložen ze strany ministerstva městu nejpozději do konce letošního roku, následně bude zahájen schvalovací proces návrhu smlouvy na straně Pardubic,“ informuje náměstkyně primátora zodpovědná za investice a územní plánování Helena Dvořáčková.

Pozemků podél řeky Chrudimky se však převod na město netýká. „Povodí Labe již vypracovalo geometrický plán na jejich oddělení a vydán je i souhlas s jejich dělením. Části pozemků, na kterých se nachází ochranné hráze kolem řeky Chrudimky, tak budou následně Ministerstvem obrany převedeny do práva hospodařit Povodí Labe,“ dodává náměstkyně.

Pardubice první žádost o bezúplatný převod pozemků v lokalitě Červeňák na Ministerstvo obrany zaslaly již v červnu roku 2011. Následovaly další žádosti v červenci 2012, říjnu 2012, únoru a červnu 2017. Poslední verze žádosti zaslaná ministerstvu v letošním roce byla doplněna o informace týkající se jednak současného využití pozemků dle stávajícího územního plánu, jednak jejich budoucího využití, které bude v souladu s novým územním plánem, jenž město připravuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…