Pardubice: K zápisu přišlo přes tisíc předškoláků

03.03.2012 7:28

K zápisu do prvních tříd, který se na pardubických základních školách konal 8. a 9. února, přišlo 1085 dětí, což je o 37 více než v loňském roce.

Pardubice: K zápisu přišlo přes tisíc předškoláků
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Rodiče třiceti předškoláků využili možnosti zapsat dítě na několik škol. Největší zájem byl tradičně o základní školu Studánka, která nebude moci z kapacitních důvodů přijmout všechny zapsané děti. Druhou nejpreferovanější ZŠ byla při letošním zápisu ZŠ v ulici Npor. Eliáše v Polabinách.

„Rodiče do ZŠ Studánka zapsali 119 dětí, škola však může otevřít maximálně tři první ročníky pro 90 dětí. Větší kapacitu nemá,“ řekl Tomáš Zelený z oddělení školství pardubického magistrátu. Škola ve Studánce je jedinou ze 17 pardubických ZŠ, do níž bylo přihlášeno více dětí, než může přijmout. „Děti, které škola nepřijme mohou navštěvovat některou z nejbližších škol,“ dodal Zelený.

Rodiče si mohou v Pardubicích pro své dítě vybrat kteroukoli ze 17 základních škol. V případě nadměrného zájmu, jako tomu bylo ve škole ve Studánce, rozhoduje o přijetí dítěte ředitel školy. Přednostně musí do první třídy zařadit děti s trvalým pobytem v příslušném školském obvodě. Hranice školských obvodů jsou dány vyhláškou města.

Kolik dětí v Pardubicích nastoupí v září do prvních tříd zatím nelze říci. Mezi více než tisícovkou předškoláků, kteří letos přišli k zápisu, bylo totiž zhruba 13 procent dětí, které byly u zápisu již v minulém roce, ale z důvodu školní nezralosti jim byla povinná školní docházka odložena. Přibližně stejné procento dětí bude mít zřejmě povinnou školní docházku odloženou i v letošním roce, žádost o odklad ale mohou rodiče podávat až do 31. května 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…