Pardubice: Letní Sportiáda školy Svítání slavila na závodišti s republikou

01.08.2018 7:37

Reprezentanti pěti částí bývalé Československé republiky se sešli na devátém ročníku Letní sportiády, kterou na pardubickém závodišti uspořádala v pondělí 30. července Základní škola a Praktická škola SVÍTÁNÍ společně s Dostihovým spolkem. V domově Velké pardubické se odehrál netradiční pětiboj pro děti se zdravotním postižením, ale i pro jejich zdravé vrstevníky.

Pardubice: Letní Sportiáda školy Svítání slavila na závodišti s republikou
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Letos jsme se rozhodli, že budeme slavit společně s republikou, která si v tomto roce připomíná 100 let od svého vzniku. Zároveň jsme si připomněli myšlenku sokolských tradic a hodnot,“ uvedla ředitelka Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ Miluše Horská, jež je zároveň 1. místopředsedkyní Senátu Parlamentu České republiky.

Družstva Česka, Slovenska, Moravy, Slezska a Podkarpatské Rusi čekala mimo jiné i zkouška jejich fyzických zdatností, například prostřednictvím společného cvičení sokolských prostocviků.

„Jsme moc rádi, že se do soutěží zapojila více než stovka dětí. Potěšila nás také účast celé řady známých osobností,“ konstatovala Miluše Horská.

Mezi VIP osobnostmi nechyběli například radní Pardubického kraje Bohumil Bernášek a Pavel Šotola, zastupitel Pardubického kraje Alexandr Krejčíř, náměstek pardubického primátora Jakub Rychtecký, pardubická zastupitelka Ludmila Ministrová, ale také starostové okolních obcí, starostka TJ Sokol Pardubice I. Lenka Pařízková, ředitel Východočeského muzea Tomáš Libánek či předseda představenstva basketbalového týmu BK JIP Pardubice Pavel Stara.

Na pardubickém závodišti byl k vidění také bohatý doprovodný program. Při něm si zájemci mohli vyzkoušet třeba basketbal na vozíčku pod taktovkou klubu WBS Pardubice nebo atletické disciplíny pro hendikepované sportovce v režii spolku Atletika Bez Bariér. Velký zájem byl rovněž o prezentaci elektrického skútru společnosti J.P.D. Group.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…