Pardubice: Magistrát vymění vývěskové tabule za elektronickou úřední desku

07.08.2018 11:30

Pardubický magistrát se brzy rozloučí s klasickými úředními deskami. Nahradí je totiž nová elektronická úřední deska, která již stojí na Pernštýnském náměstí před budovou radnice. Uživatelé mohou na dotykovém displeji „brouzdat“ i po webu města a snadno tak najít požadované informace na jednom místě.

Pardubice: Magistrát vymění vývěskové tabule za elektronickou úřední desku
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Naším dlouhodobým cílem je, aby úřad byl pro občany dostupnější. Prostřednictvím této elektronické úřední desky si budou moci snadno dohledat informace, které jsou zveřejněny zároveň na webu města. Obsluha elektronické úřední desky je celkem jednoduchá a intuitivní, princip je v zásadě stejný jako na telefonech či tabletech,“ podotýká tajemník pardubického magistrátu Michal Zitko.

Nová elektronická deska postupně nahradí všechny dosavadní vývěskové úřední desky před budovami úřadu, tedy v ulici Štrossova 44, v průchodu z Pernštýnského náměstí ke Komerční bance, i v ulicích 17. listopadu 303, Gorkého 489 a U divadla 828. „Stávající úřední desky budou po dobu zkušebního provozu elektronické desky zachovány, poté budou postupně demontovány,“ doplňuje tajemník.

Snadná obsluha elektronické úřední desky je samozřejmě její velkou výhodou. Nejen obyvatelé Pardubic ocení i skutečnost, že na jednom místě od nynějška najdou veškeré informace, které bylo doposud nutné hledat na úředních deskách v různých částech města.

Pardubická radnice se každým rokem snaží nějakým způsobem zkvalitnit poskytované služby. Svědčí o tom například rozklikávací rozpočet na webu města či aplikace Tichá linka, která na úřadě funguje od konce loňského roku. I proto magistrát obsazuje přední příčky v krajských anketách – v anketě Ministerstva vnitra o nejpřívětivější úřad v Pardubickém kraji skončil loni na druhém, letos na prvním místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…