Pardubice: Mateřinky se o děti starají také o prázdninách

05.08.2019 10:51

Rodiče v době letních prázdnin často řeší, jak zabavit své ratolesti. Děti školou povinné většinou míří na některý z letních táborů, u předškoláků jsou však možnosti rodičů omezenější. Pardubické mateřské školy jsou proto v provozu i v tomto období, tak aby v každém školském obvodu byla každý týden otevřena alespoň jedna školka.

Pardubice: Mateřinky se o děti starají také o prázdninách
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Pro rodiče předškoláků může být plánování programu dětí během léta složitější, což by jim měl právě prázdninový provoz pardubických mateřinek usnadnit. Velmi nám záleží na tom, aby rodiče měly možnost své dítě v případě potřeby v pardubické školce umístit. Proto plánujeme uzavření školek tak, aby byly mimo provoz v době letních prázdnin maximálně šest týdnů (vyjma rekonstrukcí). V letním režimu je každý týden otevřená minimálně jedna školka v rámci školského obvodu,“ informuje náměstek primátora pro školství Jakub Rychtecký.

Nastavení prázdninového provozu vychází z dlouhodobých zkušeností zřizovatele a ředitelek mateřských škol tak, aby byly umístěné všechny děti z města, pro které to jejich rodiče potřebují. Odbor školství, kultury a sportu navíc provádí během prázdnin v otevřených školkách namátkové kontroly prázdninového provozu a zajímá se o to, zda jsou otevřené kapacity dostatečné i pro děti z ostatních pardubických školek. Z těchto kontrol vyplývá, že je míst dostatek a školky mají v provozu v průměru jen polovinu svých tříd. Dle informací od ředitelek mateřských škol byly umístěny všechny děti, jejichž rodiče si podaly žádosti.

Veškeré informace o otevřených mateřských školkách jsou na webových stránkách města v přehledné tabulce v sekci Školství - Dítě v MŠ. Stejně jako je tomu v případě docházky během školního roku, i té prázdninové předcházejí zápisy. „Rodiče, kteří mají zájem umístit své děti během prázdnin do některé z jednatřiceti pardubických školek, musí přihlásit své děti do vybrané školky v době zápisu, který se pravidelně koná na konci dubna. Přednost mají děti, zaměstnaných rodičů v případě volných míst je však možné přijmout i děti ostatní“ dodává k letnímu provozu školek Iva Kamenická z odboru školství, kultury a sportu pardubického magistrátu.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…