Pardubice: Memorandum prohloubí spolupráci v rámci MAP

28.11.2017 10:47

Pardubice podepsaly memorandum o vzájemné spolupráci v rámci projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání v Obci s rozšířenou působností (ORP) Pardubice.

Pardubice: Memorandum prohloubí spolupráci v rámci MAP
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Účelem dohody je jednak prohloubení již existující spolupráce, jednak rozvoj dalších aktivit v programovém období 2014-2020. Účastníci jejím podpisem zároveň deklarují, že mají zájem na budoucí spolupráci při přípravě vhodných projektů a dalších aktivit podílejících se na rozvoji vzdělávání dětí do 15 let.

„Memorandum je jedním z povinných výstupů projektu MAP v ORP Pardubice. Stvrzuje cílenou spolupráci různých aktérů ve vzdělávání, která spočívá ve sdílení odbornosti a zkušeností v dané oblasti při realizaci projektů. V dohodě jsou navíc zastoupeni typově různí zřizovatelé a aktéři ve vzdělávání na území ORP Pardubice, jedná se o zřizovatele veřejných škol a školských zařízení, soukromých i církevních škol, místní akční skupiny a neziskové organizace,“ informuje náměstek primátora zodpovědný za školství Jakub Rychtecký s tím, že realizační tým projektu spolupracuje při vytváření strategie MAP se zřizovateli a zástupci vedení škol, pedagogy, rodiči či zástupci sociálních služeb nebo organizátory různých zájmových kroužků.

Cílem projektu, jehož nositelem je statutární město Pardubice, je rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let a prohloubení stávající spolupráce jednotlivých aktérů. Aktivity budou zaměřeny zejména na dostupnost a kvalitu předškolního vzdělávání, čtenářskou a matematickou gramotnost v základním vzdělávání, podporu vzdělávání u dětí ohrožených školním neúspěchem a řadu dalších činností. „Jeho součástí je také dosud trochu opomíjená oblast vzdělávání zájmového a neformálního. Cílem projektu je podpořit spolupráci a partnerství mezi zřizovateli škol a ostatními aktéry podílejícími se na rozvoji vzdělávání, a tím ještě více zlepšit jeho kvalitu,“ popisuje vedoucí odboru školství, kultury a sportu a členka realizačního týmu Ivana Liedermanová z pardubického magistrátu. Dodává, že realizátory MAP jsou právě místní partneři pohybující se v oblasti předškolního, základního a mimoškolního vzdělávání dětí do 15 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…