Pardubice: Nápor zájemců o řidičáky. Magistrát prodlužuje úřední hodiny

02.08.2013 12:45

Přepážky pardubického magistrátu s řidičskými průkazy zažívají v těchto dne velký nápor klientů. Prodlužují se tak čekací doby na podání žádosti o výměnu řidičského průkazu, o zápis profesní způsobilosti řidiče, podání žádosti o paměťové karty do digitálního tachografu a výdej hotových dokladů.

Pardubice: Nápor zájemců o řidičáky. Magistrát prodlužuje úřední hodiny
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Rozhodli jsme se proto na oddělení řidičských průkazů od 1. srpna prodloužit provozní dobu, a to v pondělí a ve středu do 18 hodin. Navýšíme také kapacitu objednávkového systému na magistrátním webu, “ říká vedoucí odboru dopravy Vladimír Bakajsa.

Zbývající úřední dny na oddělení řidičských průkazů zůstávají beze změny. V úterý a ve čtvrtek je tedy otevřeno 8.00 do 15.30, v pátek od 8.00 do 14.30.

Dlouhé čekací doby jsou zapříčiněné výměnou řidičských průkazů vydávaných v letech 2001 a 2002, kterým byla původní platnost do konce roku 2012 přesunuta na základě poslanecké iniciativy do konce letošního roku. V tom ale také končí platnost řidičských průkazů vydaných od ledna 2003 do 30. dubna 2004.

„Současně na konci tohoto roku končí platnost dokladů i profesionálním řidičům. Jedná se o výměny řidičských průkazů, profesních průkazů a paměťových karet do záznamových zařízení. Tyto výměny dokladů profesionálních řidičů připadají bohužel rovněž na období do konce roku 2013. Proto jsou i možnosti rezervace na internetu tak přeplněné,“ dodává Bakajsa.

Zvýšený nápor klientů by měl přitom trvat až do konce roku 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…