Pardubice: Nový zákon o veřejných zakázkách má nedostatky

25.09.2015 16:05

Tento týden se ve Společenském sále radnice konal již Druhý Pardubický MIXER. Jeho hlavními hosty byly Jaroslava Jermanová, místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, a Irena Bartoňová Pálková, viceprezidentka Hospodářské komory ČR. Hlavním tématem setkání byl nový zákon o veřejných zakázkách. Náměstek primátora Jan Řehounek upozornil na nedostatky, které v zákoně spatřuje.

Pardubice: Nový zákon o veřejných zakázkách má nedostatky
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Podle stávajícího zákona o VZ - a toto ponechává nový zákon bohužel stejné - musíme jako veřejný zadavatel minimálně jeden měsíc před zahájením zadávacího řízení uveřejnit předběžné oznámení. Přitom lhůty pro vlastní zadávací řízení jsou už samy o sobě dost dlouhé na to, abychom je ještě prodlužovali o další měsíc,“ uvedl náměstek Jan Řehounek, podle kterého jsou zbytečně prodlužované také termíny pro podání dodatečných vyjasnění v zadávacím řízení a sporný je i výklad o možném dělení veřejné zakázky.

Náměstek Řehounek na Druhém Pardubickém MIXERU také představil projekty, na kterých město již pracuje nebo je chystá. „Za strategické investiční priority města pro rok 2016 považuji především výstavbu letištního terminálu a projekt Přednádraží“, sdělil náměstek Jan Řehounek s tím, že mezi zakázky, které jsou již v různé fázi rozpracovanosti, patří Sportovní areál Ohrazenice, výměna tartanu a rekonstrukce hlavní tribuny na Městském atletickém stadionu i příprava projektové dokumentace na opravu hlavní tribuny Letního stadionu.

„Z projektů, které město výhledově chystá nebo bude pomáhat realizovat, jsou důležité zejména dopravní stavby – vybudování severovýchodního obchvatu a dopravní napojení k letištnímu terminálu a Pardubické nemocnici,“ doplnil náměstek Jan Řehounek. Tyto stavby by měly být zahájeny nejpozději do roku 2018. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…