Pardubice: Počasí rekonstrukci Dělnické přeje

04.04.2020 12:20

Mírné počasí letošního předjaří vyhovuje stavbařům pracujícím na rekonstrukci Dělnické ulice v Černé za Bory. Firmy působící v této průmyslové oblasti nedočkavě čekají, až se zhruba za půl roku tato komunikace, důležitá pro jejich obslužnost, otevře. Již dnes je na polovině ulice patrné, kudy povedou chodníky a téměř hotové je veřejné osvětlení. Brzy začne i rekonstrukce tělesa vozovky.

Pardubice: Počasí rekonstrukci Dělnické přeje
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Práce probíhají podle plánu. Pokud se nestane něco nepředvídaného, mělo by být do poloviny října hotovo. Některé firmy plánují další rozšíření a špatné dopravní napojení je dosud limitovalo. Rekonstrukce Dělnické bude stát zhruba 28,5 milionu korun,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Dělnická ulice, která je důležitá pro obslužnost jihovýchodní části průmyslové zóny, je až nadlimitně zatížena kamionovou dopravou a je ve velmi špatném stavu. V ulici, kam dojíždějí tisíce lidí za prací, chybějí chodníky i zpevněné parkovací plochy. „Stávající rekonstrukce je investicí města, podařilo se nám na ni ale získat dotaci z národního programu na podporu podnikatelských nemovitostí a infrastruktury ministerstva průmyslu a obchodu ve výši více než 20 milionů korun,“ dodal primátor.

Anketa

Obstála Evropská unie jako instituce v současné ,,koronakrizi"?

1%
99%
hlasovalo: 30598 lidí

Rekonstrukcí projde Dělnická od Průmyslové po Holandskou ulici i část ulice K Silu, od Průmyslové po Dělnickou ulici. Opravena bude i stezka pro chodce a cyklisty, pět autobusových zastávek, chodníky a veřejné osvětlení. Celkem projde obnovou více než 1200 metrů komunikací, které dostanou živičný povrch, na chodníky bude položena zámková dlažba a v zálivy zastávek budou vydlážděny žulovými kostkami. Do chodníků a zastávek budou zabudovány prvky umožňující užívání osobami s omezenou schopností orientace a pohybu.

Kvůli zachování obslužnosti průmyslové zóny není možno Dělnickou ulici po dobu stavby uzavřít. Práce jsou proto prováděny při zachování částečného provozu, obslužnosti firem i vjezdu vozidel integrovaného záchranného systému.V průmyslové zóně v Černé za Bory v současné době na ploše 139 hektarů působí více než 40 firem, do nichž dojíždí za prací asi pět a půl tisíce lidí. Zhruba kilometr dlouhá Dělnická ulice je nezbytná pro obslužnost většiny zde působících subjektů. Denně jí projede na 340 kamionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …