Pardubice: Svítkovskou plochou dráhu bude zdobit nová obrazovka

24.12.2021 11:52 | Tisková zpráva

Auto moto klub (AMK) Zlatá přilba Pardubice plánuje během příštího roku výměnu stávající světelné tabule za moderní a současným trendům odpovídající barevnou LED obrazovku. Vzhledem k prestiži, jakou si Zlatá přilba dokázala získat, se město rozhodlo tento záměr podpořit dvoumilionovou dotací, kterou uvolní z Programu podpory sportu.

Pardubice: Svítkovskou plochou dráhu bude zdobit nová obrazovka
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Stávající světelná tabule tvoří součást zázemí svítkovské ploché dráhy přes dvacet let a vzhledem k technologickému pokroku je pro potřeby stadionu, na kterém se konají nejen tuzemské, ale i mezinárodní závody, již nevyhovující.

„Stávající zařízení bylo na stadionu instalováno roku 1987 a udržovat jej v provozu je přes veškerou snahu pro spolek, který je organizátorem plochodrážních závodů, stále náročnější, jelikož se řada náhradních dílů již nevyrábí. Tabule však vykazuje velké vady i během samotného používání, jelikož sdělení bývají často nečitelná a pro diváky nesrozumitelná. Plochodrážní závod Zlatá přilba jednoznačně patří k rodinnému stříbru města, i proto jsme se na prosincovém zastupitelstvu shodli, že město podpoří modernizaci areálu v podobě pořízení nové LED tabule, zajištění optické kabeláže, aplikace a demontáže stávající obrazovky a podobně dotací ve výši 2 miliony korun. Jedině tak bude možné zachovat vysokou prestiž všech závodů a dostat svítkovský plochodrážní stadion na evropskou úroveň,“ informuje náměstek primátora zodpovědný za oblast sportu Jakub Rychtecký.

Podmínkou dotace je užívání tohoto zařízení po dobu minimálně pěti let a doložení poptávkového řízení. AMK Zlatá přilba se bude podílet na investici z vlastních zdrojů částkou 300 tisíc korun, které budou využity zejména na zemní práce související s investicí a propojením s hlasatelskou věží.

Nová plně grafická, barevná LED obrazovka se bude nacházet na čelní straně budovy a návštěvníci stadionu budou moci uvedené informace sledovat ze vzdálenosti až 200 metrů. Nový přírůstek klub plánuje pořídit do poloviny roku 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…