Pardubice: Tábory se i letos dočkaly podpory města

10.08.2018 21:18

Prázdniny již vstoupily do druhé poloviny, řada táborů už skončila, na některé se děti teprve chystají. Město navíc organizaci pobytových a příměstských táborů letos podpořilo částkou téměř 700 tisíc korun, kterou uvolnilo z Programu podpory volného času. Přes 100 tisíc korun vyčlenilo ze stejného programu také na tábory konající se při Sportovním parku Pardubice.

Pardubice: Tábory se i letos dočkaly podpory města
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Z důvodů nedostatku dovolené rodiče často řeší, jaký program o prázdninách dětem připravit. Díky této dotaci jsou pro ně tábory cenově dostupnější a nabízí navíc kvalitní letní program. Letos tak město podpořilo táborovou účast celkem 2 135 dětí z Pardubicka s tím, že přes 900 dětí se zúčastnilo nebo teprve zúčastní některého z pobytových a příměstských táborů, zbylí táborníci jsou přihlášeni do šesti táborů konajících se při Sportovním parku Pardubice,“ podotýká náměstek primátora zodpovědný za školství a sportovní oblast Jakub Rychtecký.

Spolu se sportovním parkem odstartují například tábory pořádané pardubickými Domy dětí a mládeže Alfa a Beta. „Oba domy dětí a mládeže nemají z pozice příspěvkových organizací zřizovaných městem možnost žádat o dotace v rámci námi vyhlašovaných dotačních titulů. Tábory v rámci Sportovního parku Pardubice navíc pořádají nad rámec svých pravidelných příměstských táborů. DDM Alfa obdržel provozní příspěvek ve výši přes 16 tisíc korun, DDM Beta pro změnu získal 10 tisíc korun, o výši příspěvku přitom rozhoduje počet dětí, které jsou na tábory přihlášeny, a počet dní, které stráví ve Sportovním parku Pardubice,“ dodává náměstek Rychtecký s tím, že oba příspěvky byly počítány podle stejného vzorce, jako tomu bylo v případě zbylých žadatelů o dotaci na příměstské tábory v rámci sportovního parku Pardubice, tedy 100 korun na dítě za jeden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…