Pardubice: Vila manželů Holečkových zůstane v parku Na Špici minimálně další rok a půl

15.10.2012 12:00

Nekončící příběh s černou stavbou manželů Holečkových v parku Na Špici pokračuje. Majitelé této vily měli do stanovené lhůty odstranit svůj dům v parku Na Špici, tak jak jim to uložily příslušné orgány magistrátu města Pardubic, a jak potvrdil Krajský soud a Nejvyšší správní soud.

Pardubice: Vila manželů Holečkových zůstane v parku Na Špici minimálně další rok a půl
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

 Protože se tak nestalo, vydal po uplynutí této lhůty exekuční správní úřad, kterým je Stavební úřad pardubického magistrátu, 9. 10. 2012 exekuční příkaz, kterým zahájil proces exekuce, při kterém by magistrát odstranil stavbu sám. Vynaložené náklady by následně vymáhal na manželech Holečkových.

Do tohoto procesu ovšem svým rozhodnutím vstoupili zastupitelé města Pardubice, kteří na svém jednání 26. 6. 2012 schválili proces pořízení změny územního plánu, která by měla změnit pozemek pana Holečka na pozemek vhodný pro výstavbu. Zastupitelé tak svým rozhodnutím zásadním způsobem vstoupili do procesu exekuce, tedy odstranění stavby.

Exekuční správní úřad proto 12. 10. 2012 rozhodl o přerušení exekuce, do doby pořízení výše uvedené změny územního plánu. „Pokud by ke změně územního plánu nedošlo, bude exekuční řízení pokračovat. Podle zákona zůstává exekuční příkaz v platnosti po dobu deseti let, tzn. do roku 2022,“ říká vedoucí Stavebního úřadu Jiří Vopršal.

Exekuční správní úřad sice už od června znal rozhodnutí zastupitelů, přesto podle zákona musel nejdříve exekuční proces zahájit, aby ho posléze mohl přerušit.

Definitivní rozhodnutí o tom, zda dům pana Holečka v parku Na Špici zůstane nebo ne, se tedy odsouvá minimálně o rok a půl. Manželé Holečkovi přesto do té doby dům nesmí užívat k bydlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…