Pardubice mají nové zastupitelstvo

20.11.2018 15:14

Ve společenském sále pardubické radnice včera složilo slib 39 nových zastupitelů, zvolených v říjnových komunálních volbách do Zastupitelstva města Pardubic. Jejich prvním úkolem v tomto volebním období byla volba primátora Pardubic, kterým se stal Martin Charvát (ANO), jeho čtyř náměstků a jedenáctičlenné rady města.

Pardubice mají nové zastupitelstvo
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Město v následujícím čtyřletém období povede koalice složená ze zastupitelů zvolených za hnutí ANO, ODS, ČSSD, Sdružení pro Pardubice a částečně i Koalici pro Pardubice. Primátor Charvát, který bude z titulu své funkce zodpovědný za dotační politiku, projektový management, strategický plán a rozvoj města a veřejné zakázky bude mít v následujících letech čtyři náměstky.

Prvním náměstkem a statutárním zástupcem primátora bude Petr Kvaš (ODS), jeho resorty budou urbanismus, architektura, doprava a oblast informačních technologií. Náměstkyně primátora Helena Dvořáčková (ANO) bude mít v gesci, stejně jako v minulém období, investiční výstavbu, správu majetku a nově životní prostředí. Jakub Rychtecký (ČSSD) sociální politiku, zdravotnictví, školství a sport a Jan Mazuch (ODS) bude zodpovědný za ekonomiku a rozpočet, kulturu, cestovní ruch a správu kapitálových podílů společností.

Rada města bude stejně jako v minulém volebním období jedenáctičlenná. Kromě pěti uvolněných politiků v ní zasedne Jiří Rejda z ANO, Vítězslav Štěpánek z ODS, , Tomáš Pelikán a Vladimír Martinec (oba za SPP), Ludmila Ministrová (KPP) která byla pověřena řízením a koordinací aktivit spolku Turistické oblasti Pardubicko – Perníkové srdce Čech,z.s, a Vít Ulrych (KPP) pověřený k jednání o Nadačním fondu Pardubické nemocnice a zastupování města v tomto nadačním fondu a pro jednání v oblasti zdravotní péče s Pardubickou nemocnicí a Pardubickým krajem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…