Partnerství Dvora Králové nad Labem a polské Kamenné Hory stvrzeno podpisem

03.03.2016 10:05

Starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím a starosta polského města Kamenná Hora Krzysztof Świątek v únoru podepsali smlouvu o vzájemné spolupráci obou měst.

Partnerství Dvora Králové nad Labem a polské Kamenné Hory stvrzeno podpisem
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Ta se bude odvíjet především v oblasti kultury, cestovního ruchu, sportu či zaměstnanosti. V současné době se připravují žádosti o dotace na společné projekty.

Slavnostní ceremoniál se uskutečnil na královédvorském městském úřadu za účasti vrcholných představitelů obou partnerských měst. „Jsem přesvědčen, že jsou si naše města velice podobná. Spolupráce bude určitě výhodná jak pro naše občany, tak pro organizace a instituce a přinese nám spoustu radosti,“ řekl mimo jiné při té příležitosti kamennohorský starosta Krzysztof Świątek.

„Doufám, že tímto dnem začala spolupráce nejen mezi našimi městy a jejich obyvateli, ale i nové přátelství,“ dodal při slavnostním přípitku starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím.

Během návštěvy hosté z Kamenné Hory zavítali i do pivovaru Tambor, kde se dozvěděli také zajímavosti o historii vaření piva na Královédvorsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…