Pelhřimov: Den seniorů přinesl užitečné informace a dobré rady

29.11.2019 19:33

Především na praktické informace byl zaměřen program nazvaný Den seniorů, který uspořádaly v úterý 26. listopadu v pelhřimovském KD Máj Kraj Vysočina a Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) ČR.

Pelhřimov: Den seniorů přinesl užitečné informace a dobré rady
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Na dvě stovky lidí převážně z kategorie „dříve narozených“ si během odpoledne vyslechly informace o sociálních a zdravotních službách, dozvěděly se, jak se bránit tzv. „šmejdům“ , poučily se o důchodech, bezpečnosti, zdravotní prevenci atd.

V úvodu setkání přivítali přítomné náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí Zuzana Jentschke Stöcklová, hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a starosta Pelhřimova Ladislav Med. V dalších vystoupeních se pak mj. hovořilo o tzv. „Seniorské obálce“, kterou představila národní koordinátorka stejnojmenné iniciativy Dana Žižkovská; kpt. Pavel Krejčí z Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina pohovořil o požární bezpečnosti a upozornil, na co si v tomto směru dávat pozor v běžném každodenním životě; zástupce České obchodní inspekce Zbyněk Dařílek přiblížil rizika různých nabídek na levnější dodávky energií, upozornil na správný postup při reklamacích atd.

Poté představil Antonín Křoustek spolky nazvané Nebojte se policie a Bílý kruh bezpečí. Kromě těchto a mnoha dalších informací u stánků bylo součástí programu i vystoupení cimbálové muziky a občerstvení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…