Pelhřimov: Noví občánci mají své stromy v Městských sadech

19.10.2022 12:03 | Tisková zpráva

U příležitosti Dne dřeva a stromů proběhl v pondělí 17. října jednadvacátý ročník sázení stromků pro malé občánky města Pelhřimov, kteří se narodili v rozmezí 1. října 2021 až 30. září 2022.

Pelhřimov: Noví občánci mají své stromy v Městských sadech
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Tentokrát se stromečky sázely v zadní části Městských sadů. Letos bylo do akce přihlášeno čtyřicet devět dětí – třicet tři dívek a šestnáct chlapců. V letošním roce byly vysazeny javory, lípy, duby a použity byly také kvalitní náletové listnaté stromky, které zůstaly v Městských sadech po kůrovcové kalamitě, jelikož je třeba dát také prostor k obnově samotné přírodě. Nově vysazené stromky pomohou místa zničená kůrovcem znovu zalesnit, čímž se rázem zvýší i stabilizační hodnota Městských sadů.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32345 lidí

V úvodu akce přivítal rodiče, děti a jejich rodinné příslušníky, kterých se v krásném, téměř letním počasí sešel velký počet, starosta města Ladislav Med. „Za těch jednadvacet let bylo v Pelhřimově vysazeno více než tisíc stromů. Tato akce je velice důležitá pro životní prostředí a zároveň je to krásný zážitek na celý život pro nás všechny. Myslím si, že to bude mít zajisté pozitivní vliv i na výchovu dětí k laskavému vnímání přírody. Přeji vám ať se daří nejen vaší ratolesti, ale i stromečku, který jste si zde mohli vysadit,“ řekl mimo jiné starosta.

Pak už se rodiče společně se svými dětmi pustili do samotného sázení připravených stromků. Přitom obdrželi od starosty Ladislava Meda a místostarosty Zdeňka Jaroše pamětní listy, cedulku na stromek se jménem svého dítěte a malé dárky. Vše probíhalo v příjemné atmosféře a s úsměvy na tvářích.

Sázení stromků si nadmíru užívali dospělí i děti. Sázení stromků pro nové občánky tradičně organizuje Město Pelhřimov a odbor životního prostředí městského úřadu, náklady na výsadbu i zakoupení stromů hradí Město Pelhřimov. Poděkování patří Zdravému městu Pelhřimov, Technickým službám města Pelhřimova za přípravu výsadby a také SPŠ a SOU Pelhřimov, která zhotovila pro účastníky sázení cedulky na stromek se jmény dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…