Pelhřimov: Setkání na závěr jubilejního roku partnerské spolupráce měst

14.01.2019 17:21

Príbeh dvoch piesní, ktoré sa stali hymnami – tak se jmenoval program k 100. výročí založení Československa, který se uskutečnil v Dolném Kubíně v závěru loňského roku, věnovaného oslavám 50. výročí partnerství Pelhřimova a Dolného Kubína.

Pelhřimov: Setkání na závěr jubilejního roku partnerské spolupráce měst
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Tohoto setkání se za město Pelhřimov zúčastnila členka rady města Ivana Kociánová, ředitel Kulturních zařízení města Pelhřimova Martin Ecler a učitelka Základní umělecké školy Pelhřimov Dana Bezstarostová.

Po úvodním přivítání a pozdravech nově zvoleného primátora Jána Prílepka a radní Ivany Kociánové se rozběhl slavnostní program, který byl věnován tvorbě Janka Matúšky (slovenského romantického básníka, jehož báseň „Nad Tatrou sa blýska“ se stala předlohou slovenské státní hymny), vzniku Československé republiky a příběhům české i slovenské hymny. Obě státní hymny pak na závěr zazpívaly Dana Bezstarostová ze ZUŠ Pelhřimov a Ester Hradcová ze ZUŠ Ivana Ballu Dolný Kubín. Během návštěvy Dolného Kubína proběhlo dále setkání členů pelhřimovské delegace s primátorem Jánem Prílepkom, při kterém byly nastíněny okruhy další vzájemné spolupráce pro nejbližší období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…