Pelhřimov: Spanilá jízda kaipanů. Studenti technických škol si postavili vlastní sportovní auta

26.05.2016 12:28

Sedm elegantních sportovních automobilů Kaipan, které postavili studenti technických škol v Kraji Vysočina, mohli obdivovat v pondělí 23. května dopoledne lidé na Masarykově náměstí v Pelhřimově.

Pelhřimov: Spanilá jízda kaipanů. Studenti technických škol si postavili vlastní sportovní auta
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Právě tam totiž začala Spanilá jízda Kaipanů, velká prezentační akce, která postupně představuje zmíněné automobily v městech Kraje Vysočina. Starosta města Pelhřimova, který společně s dalšími významnými hosty přivítal všechny přítomné, vyjádřil radost z toho, že Spanilá jízda Kaipanů startuje právě v Pelhřimově, a mimo jiné ocenil dobrou spolupráci SPŠ a SOU Pelhřimov s místními firmami, především s Agrostrojem. Během zhruba dvou hodin si pak mohli lidé pohovořit s tvůrci automobilů, sami si je vyzkoušet a seznámit se s odborným technickým školstvím Kraje Vysočina.

Kaipan studentů SPŠ a SOU Pelhřimov se může mimo jiné pochlubit bílo-modrým metalickým lakem, palubní deskou ze vzácné dřeviny, vyhřívanými sedačkami atd. Práce na výrobě auta obnášela celkem 1485 hodin a zapojili se do ní žáci osmi oborů. Není divu, že interiér tohoto auta si s chutí vyzkoušel i starosta Pelhřimova František Kučera. Akce se dále zúčastnila celá řada významných osobností, kdy do královského města zavítal velvyslanec Švýcarské konfederace Markus-Alexander Antonietti, hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a radní Kraje Vysočina Jana Fialová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…