Pelhřimov: Vedení města vítalo občánky stříbrnou mincí

17.10.2021 10:44 | Tisková zpráva

Pelhřimov zažíval slavnostní chvíle při vítání nových občánků města. Vzhledem k velkému počtu narozených dětí se slavnostní ceremoniál konal ve dnech 4. a 11. října v krásném prostředí kostela sv. Víta. Vedení pelhřimovské radnice přivítalo v průběhu dvou dnů rekordní počet nových občánků – celkem 61.

Pelhřimov: Vedení města vítalo občánky stříbrnou mincí
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

V úvodu obřadů, které zpříjemnily hudbou a zpěvem děti a učitelky ze ZUŠ Pelhřimov a MŠ U Stínadel, nejprve promluvili k rodičům starosta města Ladislav Med a místostarostové Josef Koch a Zdeněk Jaroš a vedoucí městské knihovny Iva Rajdlová. Poté rodiče s dětmi přicházeli převzít finanční dar tisíc korun, pamětní list, stříbrnou pamětní minci, uloženou v dárkovém pouzdru, dětský bryndáček s nápisem „Občánek Pelhřimova“, knížku pro zachycení důležitých okamžiků prvních let života dítěte a květinu.

Slavnostní ceremoniál a dárky ztvárňují symbolické poděkování rodičům, kteří vychovávají budoucí generaci. Nadělovala i městská knihovna, jejíž zástupci přišli věnovat rodičům a dětem dárky na podporu čtení a pozvat je na akce, které knihovna připravuje pro své nejmenší návštěvníky. Setkání bylo zakončeno fotografováním v kolébce. Rodiče, kteří se nemohli obřadu zúčastnit, si mohou některé dárky vyzvednout na pokladně MěÚ Pelhřimov, Pražská 2460.

Přivítaní občánci

Slavnostní obřad 4. října 2021

Anketa

Chcete Andreje Babiše za příštího prezidenta?

68%
20%
hlasovalo: 45518 lidí

ve 14 hodin:
Šimon Vohryzka, Jakub Snížek, Vojtěch Snížek, Agáta Živnůstková, Adéla Horská, Josef Hůďa, Oliver Kopecký, Jan Doležán, Elizabeta Roubíková, Ondřej Chaloupek, Eliáš Pech

v 15 hodin:
Tomáš Novák, Adina Mynaříková, Matyáš Doubek, Pavel Římal, Julie Smětáková, Tobiáš Dvořák, Stella Minářů, Zita Hašková, Nikola Matějková, Lucie Dvořáková, Damián Velíšek.

v 16 hodin:
Jakub Vítek, Valentýna Moravcová, Vojtěch Štrosmajer, Barbora Váňová, Nela Pošustová, Adam Krejčí, Ondřej Kršiak, Přemek Lískovec, Beáta Bartoňová, Filip Žák.

Slavnostní obřad 11. října 2021

ve 14 hodin:
Mia Poděbradská, Alžběta Tunklová, Lukáš Zadražil, Rozálie Strnadová, Daniel Jirsa, Viktorie Marková, Matyáš Konečný, František Holzbauer, Dorian Hanzal, Ondřej Staněk.

v 15 hodin:
Štěpánka Růžková, Jan Lebeda, Štěpán Novák, Bára Švárová, Adéla Kohoutová, Štěpán Mazanec, Dominik Brychca, Veronika Baštová, Eliáš Paclík, Zuzana Stránská.

v 16 hodin:
Gabriela Dudová, Jáchym Nápravník, Jan Slavíček, Justýna Jedličková, Jakub Brázda, Nina Zeithamová, Natálie Dlouhá, Štěpánka Kočerová, Karolína Benko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…