Pelhřimov: Výstava 30 let rekordů a silácká show, při které trnuly zuby

10.06.2020 17:58

Rekordy v karanténě – tak se jmenuje akce, která v těchto dnech probíhá v Pelhřimově namísto přeloženého festivalu Pelhřimov – město rekordů. Rekordy v karanténě nabízejí během šesti dnů řadu kuriózních počinů a setkání s neobyčejnými lidmi, jejichž výkony jsou zapsány v rekordních tabulkách, ale také výstavu nazvanou 30 let pelhřimovských rekordů.

Pelhřimov: Výstava 30 let rekordů a silácká show, při které trnuly zuby
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Slavnostní zahájení této výstavy, která přináší na více než třech stovkách fotografií nejzajímavější okamžiky spojené s rekordními výkony v období let 1990 až 2000, bylo jednou z událostí, které v úterý 9. června akci Rekordy v karanténě odstartovaly. „Jsme rádi, že jsme mohli takovouto výstavu uspořádat, protože od mnohých lidí jsme často slýchali větu – rád bych viděl vaše fotky, protože jsem na některé té akci byl jako kluk a možná bych se našel mezi diváky. Takže ta příležitost tady je,“ pozval za pořadatele z Agentury Dobrý den Pelhřimov k návštěvě výstavy Miroslav Marek. Symbolické přestřižení pásky pak provedl místostarosta Pelhřimova Josef Koch. „Jsem rád, že můžu být u otevření této výstavy a přál bych jí, aby se stala výstavou putovní, aby byla v budoucnu k vidění i v dalších našich městech nebo i v zahraničí a aby propagovala to pěkné, co v Pelhřimově dovedeme vytvořit,“ řekl místostarosta a poděkoval tvůrcům za přípravu. Výstava „30 let pelhřimovských rekordů“ bude k vidění na zahradě expozice Zlaté české ručičky Muzea rekordů a kuriozit do 28. června 2020, poté se přesune do Lipnice nad Sázavou.

Program prvního dne Rekordů v karanténě pak pokračoval impozantní siláckou show, jejímž aktérem byl René Richter, zvaný Golem. Ten předvedl neuvěřitelný výkon spočívající v tom, že zvedl a držel pouze v zubech na textilním úvazu s koženým zakončením betonový obrubník o hmotnosti 80 kg, který byl následně v této pozici rozbit úderem šestikilovou palicí. Výkon byl proveden šestkrát za sebou v čase 54,8 s. (Výkon byl součástí projektu Golem proti dopingu, během kterého chce René Richter v průběhu 12 měsíců překonat 12 světových rekordů a dokázat, že člověk může dosáhnout sportovního výkonu na světové úrovni bez použití podpůrných látek, jakými jsou například anabolické steroidy.) To ale silákovi ještě nestačilo a tak přidal už „mimo soutěž“ pro publikum další kousky – nosil v zubech po zahradě jednoho z přítomných reportérů a pokusil se spálit zapnutou vrtačku tím, že její vrták držel v zubech a bránil mu tak v otáčení.

V otcových stopách už jde zdatně i jedenáctiletý syn Reného Richtera, který se při této příležitosti předvedl tím, že uzvedl v čelistech závaží o váze 40 kg!

Muzeum rekordů a kuriozit Pelhřimov zve v rámci akce Rekordy v karanténě i na další pozoruhodné české rekordmany, a to denně až do neděle 14. června vždy ve 13 hodin (více ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

11:17 Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den, p…