Pelhřimov je třetím nejlepším Městem pro byznys v Kraji Vysočina

19.09.2020 21:16

Třetí místo pro město Pelhřimov, tj. výsledek letošního ročníku srovnávacího výzkumu „Město pro byznys“ v rámci Kraje Vysočina za rok 2019. Pelhřimov má v kraji vůbec nejnižší nezaměstnanost, nejvyšší podíl ekonomických subjektů a nejnižší ceny stavebních pozemků.

Pelhřimov je třetím nejlepším Městem pro byznys v Kraji Vysočina
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Velmi nízké náklady na dluhovou službu a vysoká likvidita svědčí o dobrém hospodaření radnice. Ta navíc dosáhla na Vysočině nejlepšího výsledku v testu elektronické komunikace. Podnikatelům město nabízí zainvestované pozemky a buduje potřebnou infrastrukturu. Slavnostní vyhlášení proběhlo ve čtvrtek 17. září 2020 v Jihlavě.

Na prvním místě se umístil Humpolec a druhé místo obsadil Žďár nad Sázavou.

Analytická agentura Datank hodnotila přístup veřejné správy a podnikatelského prostředí ve všech městech a obcích s rozšířenou působností v České republice. Jedná se o tradiční výzkum, který je pořádán společně s týdeníkem Ekonom. Metodika výzkumu zahrnuje dvě oblasti, a to podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. V podnikatelském prostředí je sledován aktuální stav podnikatelského rozvoje, podmínky pracovního trhu a kvalita lokality. Přístup veřejné správy hodnotí ekonomickou stabilitu radnice, test elektronické komunikace a poplatky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…