Písek: Cenu starostky za rok 2020 obdrželo Divadlo Pod čarou

31.08.2021 20:47 | Tisková zpráva

Cenu starostky města Písku za mimořádný počin v oblasti kultury za rok 2020 získalo Divadlo Pod čarou. Ocenění převzal v rámci programu městských slavností Dotkni se Písku zástupce této alternativní scény Tomáš Franců ml.

Písek: Cenu starostky za rok 2020 obdrželo Divadlo Pod čarou
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Jsme touto cenou velice poctěni. Na scéně jsme již 21 let a každoročně uspořádáme kolem 150 akcí od vernisáží až pod divadelní představení a koncerty. Chci poděkovat městu Písek, které nás dlouhodobě podporuje v grantovém systému a je, dá se říci, naším generálním sponzorem. Z dalších firem bych chtěl poděkovat především firmám Bonum Repro a S.N.O.P, které nás také dlouhodobě podporují. Hlavně chci však poděkovat všem členům Divadla Pod čarou a lidem, kteří nás v době lockdownu drželi nad vodou a přispěli částkou dosahující půl milionu korun. Děkujeme všem, kteří jste při nás stáli," řekl Tomáš Franců ml. při přebírání ceny na pódiu v Palackého sadech.

Divadlo Pod čarou loni oslavilo 20 let svého fungování. Je založeno především na činnosti dobrovolníků, kterých se za dvě dekády existence klubu vystřídalo kolem stovky a uspořádali více než 2500 akcí, na které přišlo přes 300 000 diváků.

Cena starostky je odměnou za mimořádné počiny ve všech oblastech kulturně-společenského života ve městě, poprvé byla udělena za rok 2017. Obdržet ji může fyzická i právnická osoba nebo kolektiv osob bez právní subjektivity, které mají trvalé bydliště nebo sídlo na území města Písek. Udělována je na základě doporučení veřejnosti a komise pro kulturu a cestovní ruch a následném rozhodnutí zastupitelstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …