Písek: K vybavení centra vzdělávání pomohla dotace

19.07.2019 20:21

V rámci rekonstrukce bývalé školy na Alšově náměstí na novou městskou knihovnu byla vybudována infrastruktura pro neformální, zájmové a celoživotní vzdělávání. Vzniklo tak centrum vzdělávání, které tvoří kompletně vybavené učebny a další vhodné prostory, v nichž bude možné zajišťovat vzdělávací a rozvojové aktivity pro nejširší veřejnost.

Písek: K vybavení centra vzdělávání pomohla dotace
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Mezi pořízené učebny patří jazyková, digitální a polytechnická učebna, řemeslná dílna a výcviková kuchyňka. Dále pak venkovní vzdělávací prostory, bylinková zahrádka, geologický park a astronomická pozorovatelna,“ říká Petr Jelínek z odboru investic a rozvoje. „V nich budou probíhat pravidelné vzdělávací akce určené veřejnosti všech věkových skupin.“

Vedle jazykových a počítačových kurzů se chystají řemeslné workshopy a kurzy nejrůznějších, zejména manuálních a technických, dovedností. Pro děti a mládež jsou již připravovány zájmové vzdělávací kluby pro rozvoj a podporu především přírodovědných znalostí. Vzdělávací aktivity budou poskytovány zdarma.

Rekonstrukci objektu provedla firma OHL ŽS, a. s. V dalších výběrových řízeních na dodávky interiérů vyhrály firmy Compo Praha interiéry, s. r. o, BONUM-REPRO, s. r. o. a COLIS, s. r. o. Celková cena díla činí 151 milionů korun bez DPH. Městu Písek se podařilo získat dotaci 14 milionů korun z Integrovaného operačního programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…