Písek: Lávka na Portyči je už otevřená

15.01.2018 9:15

Lávka přes Otavu spojující Jablonského ulici s nábřežím 1. máje je již otevřená.

Písek: Lávka na Portyči je už otevřená
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Na středečním jednání, kterého se zúčastnil revizní technik i projektant této lávky, bylo konstatováno, že objekt je v provozuschopném stavu. Lávka byla okamžitě otevřena pro veřejnost,“ upřesňuje Lenka Gareisová z Městských služeb Písek. „Vedle pravidelných běžných kontrol se zde do budoucna chystá opakované měření sledující případný pohyb mostní konstrukce.“

Správce městských komunikací, Městské služby Písek, po konzultaci s revizním technikem mostních konstrukcí přistoupil k uzavření lávky přes Otavu v polovině prosince minulého roku proto, aby mohla být provedena další šetření nad rámec běžných kontrol a revizí a vyloučila se možnost závady či konstrukční vady. Patnáct let starý objekt je totiž podobné konstrukce jako nedávno zřícená lávka v pražské Tróji, která však byla podstatně starší.

„Děkujeme za trpělivost všem obyvatelům Písku, kteří byli zvyklí lávku využívat a její uzavření jim způsobilo potíže. Jsme rádi, že nyní můžeme být v klidu a vědět, že pohyb po lávce je zcela bezpečný,“ dodává místostarosta Jiří Hořánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…