Písek: Město dosud rozdělilo tři tisíce roušek

31.03.2020 13:48

Na pravidelné operativní schůzce malého krizového štábu (zasedá vždy v pondělí, ve středu a v pátek) byly včera opět řešeny požadavky zdravotnických subjektů a subjektů poskytujících sociální služby na zajištění ochranných prostředků, zejména roušek.

Písek: Město dosud rozdělilo tři tisíce roušek
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Město obdrželo dodávku 3 000 kusů objednaných roušek z nanotextilie za 141 570,- Kč, které jsou postupně expedovány zejména zdravotníkům. Část si vyžádala také městská policie. Po desítkách kusů byly rozděleny přepážkovým pracovníkům úřadu, písecké jednotce sboru dobrovolných hasičů a subjektům zajišťujícím terénní sociální služby. Látkové roušky od vietnamské komunity a z Horizontu, z. ú., jsou rozdělovány dle potřeby hlavně lidem v sociálních službách a dále pracovníkům městských služeb zajišťujícím svoz odpadů a pracovníkům dalších městských organizací vždy s ohledem na rizikovost nákazy při práci. Několik desítek kusů bylo rozdáno v rámci pečovatelské služby také potřebným seniorům a další putovaly na písecké pracoviště zdravotnické záchranné služby.

Celkem dosud město rozdělilo 3 tisíce kusů roušek. „Touto cestou chceme z celého srdce poděkovat všem lidem, kteří v této nelehké době nezištně pomáhají. Děkujeme také všem, kteří svou pomoc nabídli, i když jsme ji zatím z důvodu dostatečných vlastních kapacit nevyužili,“ vzkazuje místostarosta Petr Hladík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…