Písek: Město pomáhá s distribucí antigenních testů do školských zařízení

28.08.2021 11:11

Město Písek pomáhá s distribucí sad antigenních testů na covid-19, kterými se budou testovat děti po návratu do školních lavic po letních prázdninách.

Písek: Město pomáhá s distribucí antigenních testů do školských zařízení
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Na odbor školství a kultury přivezli příslušníci Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Územního odboru Písek tento týden ze skladu Jihočeského kraje krabice s testy, úřednice odboru je pak musely rozdělit podle počtu žáků jednotlivým školám a školským zařízením spadajícím do správního obvodu obce s rozšířenou působností (ORP) Písek. Zástupci škol si pak testy ve čtvrtek 26. srpna na odboru vyzvedli. Na ORP Písek bylo doručeno 961 sad antigenních testů, což představuje celkem 24 025 kusů testů.

Podle nařízení Ministerstva zdravotnictví musí školáci před zahájením prezenční výuky absolvovat celkem tři rychlotesty na covid-19 během dvou týdnů. Plošné preventivní testování má snížit riziko nákazy koronavirem ve školách a jejímu nekontrolovatelnému šíření v populaci.

Testovat se nemusí žáci, kteří se prokáží laboratorně provedeným testem ne starším než sedm dní v případě RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem. Nebo 72 hodin v případě POC test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem. Žáci, kteří prokazatelně prodělali onemocnění covid-19 a ukončili karanténu před maximálně 180 dny, nemusí také test podstoupit. Stejně tak žáci, kteří byli očkovaní a mají minimálně 14 dnů po druhé dávce či první dávce u jednodávkového očkování.

Žáci, kteří se nepodrobí testování, budou povinni nosit po celou dobu výuky respirátor či jiný ochranný prostředek bez výdechového ventilu s filtrační účinností alespoň 94% (třída FFP2 / KN 95) či chirurgickou roušku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

10:23 Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

Rozšíření sportovního areálu se dočkají obyvatelé Černic. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s měs…