Písek: Monitorovací systém letos rozšířily tři nové kamery

03.08.2017 6:34

Tři nové kamery letos rozšířily městský kamerový monitorovací systém v Písku. Jedno zařízení monitoruje nábřeží 1. máje a další dvě neotočné kamery sledují průchod mezi Palackého sady a ulicí Heydukova.

Písek: Monitorovací systém letos rozšířily tři nové kamery
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

"Umístěním kamery na nábřeží 1. máje reagujeme na stížnosti občanů, zvýšený nárůst protiprávního jednání v této části města a vycházíme také z našich zkušeností stejně jako z poznatků Policie České republiky," vysvětluje Jaroslav Rapant, manažer prevence kriminality Městské policie Písek.

Městský monitorovací systém v Písku nyní tvoří 22 kamer. Vedle zmíněných lokalit jsou umístěny rovněž v ulicích Karlova, Dvořákova, Komenského, Žižkova, dále na třídách Přátelství a Národní svobody, na Velkém, Havlíčkově i Alšově náměstí, na Výstavišti, v Palackého sadech a na Jiráskově nábřeží. "Celkem šest kamer pokrývá sídliště Portyč," dodává Jaroslav Rapant. Další kamerový bod by měl v dohledné době přibýt v ulici Budovcova na budově městského úřadu. Postupně se chystá výměna starších analogových kamer s digitálním převodníkem za moderní přístroje. To se bude jako první už v příštím roce týkat kamery v Žižkově ulici.

Kamerový systém pracuje v Písku bezmála dvacet let. Výrazně pomáhá městské policii a Policii ČR zejména při kontrole rizikových míst ve městě, přispívá k vytvoření bezpečných zón pro občany, napomáhá také bezpečnějšímu silničnímu provozu a výraznou roli hraje i při nenadálých situacích jako jsou požáry, povodně či havárie.

"S využitím kamerového systému se nám i kolegům z Policie České republiky podařilo odhalit desítky pachatelů trestné činnosti. Šlo například o ničení vozidel, malování graffiti na nepovolených místech, případy vloupání, krádeže či ublížení na zdraví," připomíná Jaroslav Rapant z Městské policie Písek. "Totéž platí o přestupkovém jednání, jako je ničení majetku, znečištění veřejného prostranství, zakládání skládek, konzumace alkoholu na veřejnosti a další porušování obecně závazných vyhlášek." Kamerový systém také nejednou pomohl zachránit lidský život, když díky němu strážníci mohli včas poskytnout pomoc a přivolat záchrannou službu lidem s vážnými zdravotními problémy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…