Písek: Na Jiráskově nábřeží vzniká otevřený sportovní areál

05.08.2019 12:26

Pro vyznavače venkovních sportovních aktivit vzniká za Domovinkou na Jiráskově nábřeží moderní, volně přístupné sportoviště. Už začátkem jara zde bylo otevřeno parkourové hřiště. Letos na podzim by měla být hotova rekonstrukce hřiště na míčové hry a také nová pumptracková dráha.

Písek: Na Jiráskově nábřeží vzniká otevřený sportovní areál
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Rekonstrukci zajistí firma VYSSPA Sports Technology, s. r. o. za zhruba 2,5 milionu korun bez DPH. Tato zakázka bude spolufinancována Jihočeským krajem, který na ni poskytl dotaci ve výši 800 tisíc korun,“ informuje starostka Eva Vanžurová.

Finálním povrchem hřiště bude vodopropustná polyuretanová hmota v barvě s provedeným lajnování pro basketbal, nohejbal, volejbal, házenou, tenis, malou kopanou a florbal. Obvod hřiště olemují obrubníky z betonu. Plocha bude odvodněna a oplocena.

Za cenu přibližně 1,4 milionu korun bez DPH se firma Way to Nature, s. r. o., zhostí projektu Rozšíření turistické atraktivity Zážitkový park Parkour – Pupmptrack World Cup. Výsledkem bude nová pumptracková dráha v areálu sportoviště. Pokud zastupitelé na příštím zasedání uvolní na realizaci finanční prostředky, dráha by mohla být hotova ještě letos na podzim. Akce bude z 50 procent spolufinancována Ministerstvem pro místní rozvoj ČR z Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech.

Zábava pro všechny věkové kategorie

„Pumptrack je docela nový druh volnočasové sportovní aktivity. K pohybu jízdních kol, koloběžek, skateboardů a inline bruslí po modulární dráze pumptrack se využívá „pumpování“ namísto šlapání či odrážení,“ vysvětluje Petr Jelínek z odboru investic a rozvoje. Jak dále dodává, aktivita přispívá k nácviku a rozvoji široké škály pohybových dovedností. Jízda na modulárním pumptracku je bezpečná, zábavná a vhodná pro všechny věkové kategorie.

„Tak jako dosud bude sportoviště po stavebních úpravách volně přístupné všem. Vytvářením podobných míst vhodných pro rekreační sportování chceme zejména dětem a dospívající mládeži umožnit zdravé trávení volného času. Doufáme, že i v tomto volném režimu sportovní areál vydrží dlouho bez větší úhony sloužit svému účelu a nepodlehne vandalům,“ dodává starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…