Písek: Na sídlišti Jih přibudou parkovací místa a bezbariérový přístup ke školce

18.08.2017 21:10

Na sídlišti Jih se v září začne stavět nové parkoviště pro dvě desítky aut a také bezbariérový přístup k mateřské škole. Stavební práce provede firma Robstav stavby k. s., která nabídla nejvýhodnější cenu 2,8 milionu korun. Hotovo by mělo být do listopadu.

Písek: Na sídlišti Jih přibudou parkovací místa a bezbariérový přístup ke školce
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Předmětem veřejné zakázky je rekonstrukce části místní komunikace na třídě Přátelství, výstavba nového parkoviště osobních automobilů a bezbariérového přístupu k mateřské škole,“ informuje Václav Filip z odboru investic a rozvoje MěÚ Písek. Celková délka rekonstruované části komunikace činí zhruba 53 metrů a navržena jsou zde dvě místa pro přecházení. „Díky tomuto projektu přibyde celkem 20 parkovacích stání a asi 50 metrů dlouhý a přes dva metry široký bezbariérový chodník, který povede ke školce,“ zdůrazňuje místostarosta Písku Josef Knot.

Lidé žijící na sídlišti Jih, stejně jako obyvatelé ostatních sídlišť v republice projektovaných a stavěných ve druhé polovině minulého století, se dlouhodobě potýkají s nedostatkem parkovacích míst. „Město se tento problém snaží řešit komplexně v návaznosti na ostatní oblasti života na sídlišti. Na příští rok se chystá již třetí etapa revitalizace,“ říká místostarosta. „Vloni se úpravou prostoru mezi sídlištěm a obchodní zónou podařilo navýšit parkovací kapacitu o 46 míst. Nyní přibude dalších dvacet míst a velký potenciál v tomto směru nabízí jižní nezastavěný prostor pod sídlištěm, kde by postupně mohly vzniknout zhruba dvě stovky nových parkování. S realizací by se mohlo začít už v roce 2018.“

V současné době je zadána územní studie prověřující urbanisticko-architektonickou koncepci řešení tohoto prostoru, včetně dopravního řešení i technické infrastruktury. „Jde o území ohraničené z jižní strany plochou ochranné a izolační zeleně podél silnice I/20, z východní strany ulicí Průběžná a silnicí I/29 (ulice Obchodní), ze severní strany železniční tratí Písek-Tábor a sídlištěm Jih a ze západní strany silnicí III/1402 (ulice Za Šarlákem),“ upřesňuje Václav Filip.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…