Písek: Přístavek hradního gotického paláce bude mít novou střechu

14.06.2021 8:38

Přístavek gotického paláce píseckého hradu je v současné době ukryt za lešením. Důvodem je oprava jeho střechy, spočívající v kompletní výměně starých řezaných šindelů za nové štípané šindele, které vyrobila odborná firma ze smrkového dřeva.

Písek: Přístavek hradního gotického paláce bude mít novou střechu
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Celá plocha střechy bude také ošetřena fermeží, na řadu pak přijdou nezbytné klempířské práce. Oprava vyjde na 798 500 korun bez DPH a realizuje ji písecká firma VERTIGO,“ uvedl Jiří Žáček z odboru investic a rozvoje.

Práce by měly být hotovy do 15. července 2021. Město na tuto akci požádalo o dotaci z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón.

Písek k opravě střechy přistoupil na základě odborného posudku, z nějž vyplynulo, že je krytina již na hranici své životnosti a oprava by byla velmi neekonomická. Znalec doporučil zhotovení nové střechy ze štípaného dřevěného šindele. Střešní plášť byl zřejmě z poloviny 90. let minulého století, šindel byl již vyžilý, pokrytý porosty mechů, řas a lišejníků, místy byl i zahnilý a rozpadal se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…