Písek: Prvními letošními občánky jsou Lukáš a Kristýna

09.01.2021 9:41

První letošní písečtí občánci narození ve zdejší nemocnici jsou dvojčata Lukáš a Kristýna Bučkovi. Přišli na svět v pondělí 4. ledna, Lukášek v 8:14 jeho sestřička o minutu později. Chlapec vážil 2,5 kilogramu a měřil 48 cm, děvče mělo 2,8 kg a 47 cm.

Písek: Prvními letošními občánky jsou Lukáš a Kristýna
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Kvůli současné epidemii koronaviru nebylo možné, aby zástupci radnice osobně poblahopřáli a předali jejich mamince MUDr. Kateřině Jůzlové dárky. Pozornosti proto předali primáři gynekologicko-porodnického oddělení a dětského a dorostového oddělení, MUDr. Michal Turek a MUDr. Karel Chytrý, kteří jsou zároveň radními města Písku.

Maminka dostala pro děti didaktické hry, knihu a šek se symbolickou částkou 4 042 korun, pro každé miminko 2 021 korun. Prvnímu píseckému občánkovi totiž vždy náleží částka odpovídající roku jeho narození. Pro ni byla určena kytice a vydání letošního píseckého diáře.

Dvojčátkům i jejich mamince přejeme pevné zdraví!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …