Písek: Rada schválila úpravy ceníku placeného stání

14.01.2018 18:07

Parkování v Písku se bude řídit od 1. března 2018 novými pravidly. Rada města schválila na svém jednání změny v Nařízení o placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích města Písku.

Písek: Rada schválila úpravy ceníku placeného stání
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Cílem města jako vlastníka komunikací je zajistit, aby na parkovištích v centru auta parkovala především krátkodobě s dobou stání nepřesahující dvě až tři hodiny,“ vysvětluje záměr místostarosta Jiří Hořánek. „Proto bylo odboru dopravy uloženo zpracovat návrh na úpravu výše uvedeného materiálu s cílem motivovat řidiče, kteří chtějí parkovat své vozy po delší dobu, k využití záchytných parkovišť mimo centrum města.“

V Písku budou nově zavedena tři tarifní pásma. „Na parkovištích v centru města zařazených v tarifním pásmu č. 1 je sazba za první dvě hodiny oproti původnímu stavu nižší, pak ale začíná progresivně narůstat. Rozšiřuje se také doba zpoplatnění na Velkém náměstí o víkendech,“ upřesňuje Michal Kovařík, vedoucí odboru dopravy. Parkování na Velkém náměstí bude zpoplatněno denně od 8 až do 18 hodin, naopak na Alšově náměstí a v ulicích Jungmannova a Chelčického se bude oproti původnímu návrhu za parkování platit pouze v pracovní dny a v sobotu dopoledne, jako tomu je doposud.

Další úpravy budou souviset s realizací plánovaných investi

Na parkovištích v širším centru města se rovněž nově vyplatí odstavit své auto pouze po dobu kratší tří hodin. To se týká například parkoviště na Bakalářích či Fügnerově náměstí. Naopak v tarifním pásmu č. 3, kam patří parkoviště P2 u Kulturního domu nebo parkoviště u nemocnice, bude delší stání oproti současnému stavu zvýhodněno.

„Další úpravy, například zavedení chytrého systému placení parkovného a podobně, budou souviset s realizací plánovaných investic, jako je parkovací dům, revitalizace centra města nebo nové parkoviště u nemocnice,“ doplňuje Jiří Hořánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…