Písek: Rekonstrukce vodovodu a kanalizace v Rokycanově ulici je hotová

09.12.2021 15:03 | Tisková zpráva

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace v části Rokycanovy ulice je hotová, silnice zde bude po více než půl roce opět průjezdná od čtvrtka 9. prosince.

Písek: Rekonstrukce vodovodu a kanalizace v Rokycanově ulici je hotová
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

V ulici byly ve stávajících trasách vyměněny a přeloženy sítě vodohospodářské infrastruktury a vybudována nová dešťová kanalizace, která zajistí bezproblémový odvod vody z Píseckých hor. 

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí
„V ulici byl také položen nový povrch vozovky a nad rámec původního projektu zde byla vybudována parkovací stání a vysazena nová zeleň,“ řekl jednatel Vodárenské správy Písek Roman Honzík. Ještě zhruba týden se v ulici budou pohybovat dělníci, kteří budou dokončovat chodníky.

Akce vyšla celkem na 27,7 milionu korun včetně DPH. Vyměněno bylo 302 metrů vodovodního potrubí a 299,5 metru jednotné kanalizace. Díky nové dešťové kanalizaci, která je dlouhá 159 metrů, by se již v horní části ulice neměla propadat vozovka. Rekonstrukce začala letos na přelomu dubna a května a týkala se části Rokycanovy ulice od kolejí po křižovatku s ulicí Harantova. Tato část ulice byla po celou dobu prací uzavřena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.