Písek: V Novém Dvoře dokončují přístřešek u hřiště, od léta využívají knihobudku

18.10.2022 18:14 | Tisková zpráva

Během listopadu bude v Novém Dvoře dokončena stavba velkého přístřešku u hřiště, který místní využijí při pořádání společenských i sportovních akcích. Bude sloužit jako zázemí pro akci ke Dni dětí, při zábavách nebo nohejbalovém turnaji. Od léta pak místní využívají knihobudku, která je teprve druhou v Písku. Vyrostla u dětského hřiště a je volně přístupná. Ze stran je polepena obrázky s krtečkem a jeho kamarády, návrhy polepů namalovala místní obyvatelka Eva Zachová.

Písek: V Novém Dvoře dokončují přístřešek u hřiště, od léta využívají knihobudku
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Impuls k postavení přístřešku i knihobudky dal místní osadní výbor spolu s partou přátel Nového Dvora. Tím jejich aktivita a snaha o zvelebování osady ale rozhodně nekončí. Každý rok tu pořádají několik akcí – na jaře tradiční stavění máje spojené s pálením čarodějnic, v červnu akci ke Dni dětí, v červenci nohejbalový turnaj a rok završují mikulášskou nadílkou a rozsvěcováním vánoční jedličky. V nejbližší době je čeká výlov rybníka „Nový“, který je naplánován na sobotu 29. října a veřejnost je na něj srdečně zvána.

Minulý rok se Novodvorským podařilo vysadit dvě aleje ovocných stromů – jednu nad Katovnou, druhou pak v Třešňové ulici. Dočkali se také multifunkčního hřiště, které zainvestovalo město Písek. Slouží jim od minulého roku. Novodvorským nápady nechybí, stejně jako chuť je realizovat. V současnosti je jejich velkým přáním vybudování chodníku podél silnice vedoucí z obce k hlavní silnici, který zvýší bezpečnost chodců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.